Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Probioticele, benefice sau nu?

Publicat:

Denumirea de probiotic provine de la cuvintele grecești „pro” (= promovare) și biotic (= viața), probioticele fiind microorganisme vii care sunt consumate prin intermediul alimentelor care fermenteaza sau al suplimentelor alimentare. Deși atunci cand discutam de bacterii benefice, primul organ care ne vine in minte este intestinul gros, acestea se regasesc și la nivelul gurii, vaginului, tractului urinar, plamanilor și al pielii. La inceputul secolului XX, cercetatorul a observat ca locuitorii din zonele rurale din Bulgaria au trait pana la varste inaintate, in ciuda saraciei…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

Probiotice – eficiente sau placebo?

05:15, 09.04.2024 - Probioticele sunt bacterii vii sau drojdii promovate ca avand diverse beneficii pentru sanatate. Ele sunt de obicei adaugate in iaurturi sau luate ca suplimente alimentare și sunt adesea descrise ca fiind bacterii „bune” sau „prietenoase”. Se considera ca probioticele ajuta la restabilirea echilibrului…

Animatori de petreceri la copii, de ce au devenit atat de populari in Romania?

16:40, 05.04.2024 - Ce sunt animatorii de petreceri la copii?Rolul animatorilor de petreceri la copiiAnimatorii de petreceri la copii sunt profesioniști specializați in organizarea și desfașurarea evenimentelor pentru cei mici. Aceștia au rolul de a asigura atmosfera distractiva și interactiva, de a coordona jocurile și…

Tipuri de aparate dentare și beneficiile acestora

13:00, 01.04.2024 - Zambetul reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte ale infațișarii noastre, iar aparatul dentar joaca un rol crucial in menținerea sanatații și esteticii danturii. Atunci cand apar probleme legate de alinierea și poziționarea dinților, vorbim și despre un disconfort estetic, dar și dificultați…

Grupa sanguina indica predispoziția pentru anumite afecțiuni grave. Iata ce spun studiile!

08:45, 19.02.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, in afara de genele și stilul de viața, tipul de sange poate juca, de asemenea, un rol major in dezvoltarea anumitor tipuri de boli. Sa incepem prin identificarea celor patru tipuri diferite de sange pe care oamenii le pot avea. A, AB, B și O sunt cele patru tipuri principale…

Ce aliment trebuie sa manance femeile dupa 50 de ani. Specialiștii au explicat

14:55, 15.02.2024 - Alimentația este un factor cheie pentru un stil de viața sanatos și lipsit de probleme. Anumite alimente sunt benefice pentru buna funcționare a creierului. Care sunt acestea, ne spune medicul specialist Vlad Ciurea. Alimentul pe care trebuie sa-l consume femeile Dupa o anumita varsta, specialiștii…

Mai este usturoiul incoltit bun de consumat?

09:05, 13.02.2024 - Cand vezi ca a incolțit usturoiul pe care l-ai cumparat, adesea primul impuls este acela de a nu-l mai folosi și de a-l arunca. De fapt, iata ce poți face cu usturoiul care a incolțit și de ce nu este bine sa il arunci. Este bine sa consumi usturoi incolțit?Daca nu ai folosit usturoiul intr-o perioada…

Riscul de cancer pulmonar plutește in aer. Dr. Beatrice Mahler explica de ce nefumatorii sunt expuși acestei boli

20:01, 05.02.2024 - Daca in cancerul pulmonar ”fumatul nu mai suprinde pe nimeni”, in cazul nefumatorilor, aceasta boala este consecința ”nivelului crescut de poluanți in aerul exterior”, avertizeaza dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” . Medicul subliniaza ca ”efectele negative…


Ce parere ai despre aceasta stire?