Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prinţul moştenitor al Emiratelor Arabe Unite se implică în conservarea melcului termal şi a roşioarei termale de la Grădina Botanică din Galaţi

Publicat:

Coordonatorul proiectului este din Oradea care a depus spre aprobare documentatia proiectului pentru conservarea rosioarei termale si a melcului termal, doua specii endemice, puternic periclitate, localizate in ecosistemul lacului din Baile 1 . Valoarea proiectului este de 13.000 dolari pentru asigurarea unei rezerve genetice a celor doua specii endemice, in cazul afectarii ireversibile a habitatului lor natural si a populatiilor lor din rezervatie. In acest demers stiintific mai este implicata si Universitatea "" din Godollo, Ungaria.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cumparari directe Constanta: Studiu de fezabilitate pentru construire si dotare baza sportiva la Corbu (DOCUMENT)

17:05, 29.04.2024 - Valoarea cumpararii directe este de 100.000 lei 20.094,44 euro , ofertant castigator fiind SC Anarecom Regioserv SRL. Comuna Corbu Primaria Corbu , din judetul Constanta, ca autoritate contractanta, a incheiat un contract cu o firma din Galati pentru "Servicii de realizare Studiu fezabilitate S.F. pentru…

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit cu bordura norocoasa

13:40, 26.04.2024 - Astazi a avut loc ceremonia de „spargere a solului” pe amplasamentul viitorul Spital Regional de Urgența Craiova. Unii ar spune ca reuniunea din jurul lopeții a picat la țanc, fix inainte de inceperea campaniei electorale, in timp ce alții ar susține ca nu-i pamant mai bun pentru cazma decat cel de…

De Ziua Pasarilor ne inaripam in Gradina Botanica de la Iași. Buna Dimineața la Radio Iași

09:10, 01.04.2024 - Astazi, 1 aprilie, exact de ziua lor, a pasarilor, intalnire in Gradina Botanica „Anastasie Fatu” din @Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Incepand cu ora 10, specialiștii vor strabate aleile Gradinii, ca sa exploreze biodiversitatea avifaunistica a acesteia. Coordonatorul SOR Iași, prof.…

Studenții Universitații din Bacau viziteaza Centrul de Cercetare REXDAN: O experiența educativa de excepție in domeniul științelor mediului

13:10, 15.03.2024 - Studenții de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau au avut o experiența educativa de excepție in data de 12.03.2024, cand au vizitat Centrul de Cercetare REXDAN, parte a Universitații „Dunarea de Jos” din Galați. Studenții, incadrați in programul de studii de licența Biologie, Departamentul…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

„Painea cu friptura”, inventata de cercetatorii din Galați, a fost brevetata de OSIM 

20:05, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) a acordat cercetatorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitații „Dunarea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „painea proteica”, cu adaos din carne, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la…

Droguri depistate in apele reziduale din București

12:35, 10.03.2024 - Directoarea Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija, a declarat, la Antena 3, ca un studiu chimic realizat asupra apei reziduale din București a indicat prezența unor droguri precum cocaina, ketemina și ecstasy. Asemenea teste se realizeaza in peste 100 de orașe europene, scopul fiind acela de a…

Cel mai amplu studiu asupra efectelor vaccinului Covid-19, rezultate ingrijoratoare: Legaturi cu afecțiuni cardiace, neurologice și ale sangelui

14:55, 22.02.2024 - Acest studiu de referința, citat de Bloomberg , a analizat datele a milioane de oameni vaccinați in intreaga lume, iar rezultatele sale ofera noi perspective cu privire la posibilele efecte secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19 pe termen lung.Evenimentele rare - identificate la inceputul pandemiei…


Ce parere ai despre aceasta stire?