Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primii embrioni rezultati prin clonarea celulelor unor adulti

Publicat:

O echipa de cercetatori americani a reusit sa cloneze, pentru prima data in istorie, celule prelevate de la doi adulti pentru a crea embrioni. Dar evolutia acestora a fost stopata, embrionii fiind folositi doar pentru tesutul astfel obtinut, compatibil 100% cu ADN-ul donatorului, pentru a trata diferite boli.

Inca un pas spre clonare: au fost creati embrioni umani din celulele pielii
 
Noul experiment este un alt progres sfiintific, in cautarea tesuturilor create in laborator perfecte pentru a inlocui tesuturile afectate de o varietate de boli moderne: de la infarct,…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ceasurile interne ale corpului uman: Cheia intarzierii imbatranirii

14:11, 15.05.2024 - O noua cercetare sugereaza ca sincronizarea ceasurilor interne ar putea intarzia procesul de imbatranire. Și, sincer, nu la asta visam cu toții? Cand vine vorba de circadianul corpului uman, lucrurile sunt mult mai complexe decat ne-am putea imagina. Un nou studiu publicat in revistele științifice Science…

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

Un nou studiu arata ca pe terenurile din apropierea fermelor ecologice crește consumul de pesticide

12:50, 25.03.2024 - Agricultura organica este vazuta ca o modalitate sustenabila de producere a hranei. Insa un nou studiu, publicat in revista Science, arata ca pe terenurile neecologice din apropierea fermelor organice crește consumul de pesticide, ceea ce duce la dispariția unor beneficii pentru mediu, transmite Phys.org.…

Veste buna pentru cei care se tem! AI poate sa prezica Alzheimer cu pana la 7 ani in avans (cercetatori)

07:35, 15.03.2024 - Veste buna pentru cei care se tem! AI poate sa prezica Alzheimer cu pana la 7 ani in avans (cercetatori)Veste buna pentru cei care se tem de Alzheimer: o echipa de cercetatori a dezvoltat un sistem de inteligența artificiala (AI) care poate prezice cu exactitate apariția bolii cu pana la 7 ani inainte,…

Filarmonica Pitești organizeaza preselecție pentru „Festivalul Tinerilor”, ediția a IV -a

11:05, 13.03.2024 - Filarmonica Pitești organizeaza a IV-a ediție a Festivalului Tinerilor. Evenimentul se adreseaza tinerilor talentați, cu varsta de pana la 19 ani, care canta la un instrument sau sunt soliști vocali și doresc sa se afirme. Din juriul festivalului fac parte violonistul Razvan Stoica, violoncelistul Ștefan…

Inteligența artificiala detecteaza maladia Alzheimer cu șapte ani inainte de primele simptome

00:10, 13.03.2024 - Inteligența artificiala este capabila sa detecteze maladia Alzheimer cu șapte ani inainte de primele simptome, anunța  cercetatorii de la University of California din San Francisco. Este vorba despre o prima etapa pe calea folosirii  inteligenței artificiale in privința datelor clinice de rutina, nu…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?