Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prima țigară poate să creeze dependență

Publicat:

Oamenii de stiinta au descoperit ca 69% dintre persoanele care au încercat o tigara au ajuns sa fumeze zilnic, chiar si daca doar temporar.

Autorii cercetarii, de la din Londra, au declarat ca aceasta demonstreaza ''influenta remarcabila pe care o pot avea tigarile dupa doar o singura experienta'', informeaza Agerpres.

Potrivit expertilor, studiul publicat în jurnalul sustine reducerea tentativelor experimentale care implica utilizarea tigarilor în rândul adolescentilor.

Citeste articolul mai departe pe monitorulcj.ro…  

Sursa articol: monitorulcj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Consecințele procesului de ardere: Intre riscuri și alternative mai puțin nocive

06:45, 18.04.2024 - Apariția focului a avut un rol fundamental in evoluția umanitații, insa progresul tehnologic asigurat de energia focului a venit la pachet cu mai multe consecințe negative. Oamenii de știința au demonstrat ca alimentele preparate termic, in special carnea, pot crește riscul apariției mai multor tipuri…

„Ar fi o premiera”. Oamenii de știința vor sa creeze o eclipsa artificiala de Soare. Ce este misiunea „Proba-3”

19:00, 15.04.2024 - Agenția Spațiala Europeana (ESA) vrea sa lanseze doi sateliți in spațiu pentru a crea o eclipsa artificiala de Soare. Oamenii de știința vor sa studieze coroana Soarelui, pentru a putea prezice mai bine diverse fenomene, cum ar fi furtunile solare, transmite euronews.com.

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

10:35, 13.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

22:41, 11.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Mai puține țigari fumate, nu inseamna mai puține riscuri

07:55, 13.02.2024 - Fie ca este vorba despre politica, schimbarile climatice sau medicina moderna, raspandirea dezinformarii continua sa aiba un efect daunator asupra societații. Pe langa faptul ca sunt dificil de identificat, narațiunile false duc adesea la confuzie și daune suplimentare, drept urmare a unor decizii neinformate.…

Alzheimer și microbiotul, o legatura surprinzatoare! 

22:55, 07.02.2024 - Este o legatura  intre maladia Alzheimer și microbiot. Este concluzia surprinzatoare a unui studiu publicat in revista Brain in octombrie anul trecut. Autorii studiului au transplantat microbiot de la pacienți afectați de maladia Alzheimer la animale sanatoase. In urma acestui transfer la acest animale,…


Ce parere ai despre aceasta stire?