Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

PRĂJITURI DE CRĂCIUN: Deserturi de să te lingi pe degete

Publicat:

CRACIUN 2013, RETETE DE CRACIUN DELICIOASE Prajitura marmorata

Ingrediente:
► 225 g unt 
►225 g zahar 
►4 oua
►225 g faina 
►3 linguri lapte
►o fiola subtire esenta de vanilie
►2 linguri cacao
Pentru servit: 
►10 prune din compot
►200 ml frisca 
►100 g migdale

1. Intr-un vas, se freaca untul si zaharul pana ce devin o crema spumoasa. Se adauga apoi ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Se pun faina, vanilia si laptele si se amesteca.

2. Aluatul se imparte in doua si intr-una dintre parti se pune cacao si se amesteca.

3.…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cornulețe fragede cu nuca și bezea. Rețeta simpla, delicioasa și ușor de pregatit

11:21, 23.05.2024 - Cornulețele facut in casa sunt pentru mulți dintre noi dulciurile copilariei, care ne aduc aminte cu drag de perioada in care bunica ne pregatea preparate delicioase și ne spunea povești la gura sobei. Cu toate acestea, rețeta de cornulețe poate fi adaptata la zilele noastre. Va prezentam astazi o rețeta…

Cornulețe fragede cu nuca și bezea. Rețeta simpla, delicioasa și ușor de pregatit

13:01, 22.05.2024 - Cornulețele facut in casa sunt pentru mulți dintre noi dulciurile copilariei, care ne aduc aminte cu drag de perioada in care bunica ne pregatea preparate delicioase și ne spunea povești la gura sobei. Cu toate acestea, rețeta de cornulețe poate fi adaptata la zilele noastre. Va prezentam astazi o rețeta…

Rețeta de prajitura Seara de Mai 

16:56, 11.05.2024 - Aceasta prajitura se topește in gura, oferind un blat pufos și o umplutura delicioasa de ciocolata. Iata cum poți prepara aceasta minunație chiar și ca incepator in bucatarie.(sursa:https://www.delicatese.net/). Ingrediente pentru blat: 4 oua 1 cana (200 ml) zahar pudra 1 cana faina 3 linguri pudra…

Gozmele – rețete placinta turceasca. Cum se prepara și cu ce umpluturi

09:05, 07.05.2024 - Gozmele inseamna un aluat de patiserie nedospit, care se intinde intr-o foaie subțire și se adauga umpluturi diverse. Vezi mai jos cum faci cea mai buna rețeta de placinta turceasca, gozmele.Gozmele, un deliciu culinar turcesc, mini placinte umplute cu diferite amestecuri care mai de care mai delicioase.…

Tiramisu cu sos de capsuni

00:05, 26.04.2024 - Ingrediente: 5 oua, 250 g mascarpone, 300 g capșuni, 100 ml apa, 23 pișcoturi, 7 linguri zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, sare Mod de preparare: Se spala casunile, se curata si se taie felii. Se pun intr-un vas, cu apa si doua linguri de zahar, si se fierb cinci minute. Se mixeaza cu un mixer vertical…

Rețete de prajituri marmorate

09:05, 15.04.2024 - Prajitura marmorata este, de regula, aluatul pufos, fraged, in care adaugi diferite ingrediente și arome care sa se imbine perfect in straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iata și cateva rețete de prajituri marmorate.De regula, daca adaugi cacao sau creme de prajituri, sau așezi prajitura…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…


Ce parere ai despre aceasta stire?