Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Povestea celei mai vechi hidrocentrale a Hunedoarei. A fost „perla inginerească“ din epoca austro-ungară VIDEO

Publicat:

Povestea uneia dintre cele mai vechi hidrocentrale din Romnia a inceput, la Hunedoara, in secolul al XIX-lea. Constructiile sale au ramas abandonate, desi puteau fi clasate ca monumente istorice.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Satul vechi de 800 de ani care te lasa fara cuvinte. Aici nu a ajuns tehnologia, simți ca ești in alta epoca

14:00, 26.04.2024 - Un sat vechi, de peste 800 de ani, a fost desemnat cel mai frumos din țara. Este rupt de realitate și tehnologie și, cand ajungi acolo, o sa ai impresia ca ești in alta epoca. Este cu adevarat o bijuterie, pe care trebuie sa o vizitezi macar o data in viața. Cel mai frumos sat […] The post Satul vechi…

Accident produs de fostul prefect al Hunedoarei: „Situația a fost cel puțin ciudata”

10:40, 13.04.2024 - Vineri, in ziua in care a fost inlocuit din funcția de prefect al județului Hunedoara, Calin Petru Marian a fost implicat intr-un accident rutier, pe șoseaua Hațeg - Petroșani. Acesta a pierdut controlul mașinii cu care se deplasa.

Centrul istoric din Hunedoara se schimba complet. De ce sunt renovate cladirile vechi și degradate VIDEO

10:30, 13.04.2024 - Centrul istoric din Hunedoara se afla in șantier de un an, iar proprietarii cladirilor vechi din zona au ridicat și ei schelele pe construcțiile degradate, la care nu au mai intervenit de mulți ani.

Fenomen optic unic in Romania, vizibil in Rotonda. Misterul marelui ceas solar, vechi de un mileniu VIDEO

23:45, 09.04.2024 - Rotonda din Geoagiu (Hunedoara), cea mai veche biserica din Romania, dezvaluie in aceste zile un fenomen optic nemaivazut intr-un alt monument medieval de la noi, care atrage pasionații de astronomie. Cercetatorii au observat ca lacașul de cult se comporta ca un ceas solar.

Fostul ministru Tudorel Toader a pierdut șefia celei mai vechi universitați din Romania. Alegerile, marcate de scandaluri

09:15, 19.03.2024 - Tudorel Toader a fost acuzat ca a incercat sa determine amanarea alegerilor, folosind un tertip legislativ. In același timp, fostul rector spune ca are sentimentul ca s-ar fi pus la cale impotriva sa o „monstruoasa coalitie”.

Paradoxul satelor pustii din munții Hunedoarei. Casele pitorești sunt ravnite degeaba de romani VIDEO

06:45, 15.03.2024 - Deși sunt aproape pustii, o mulțime de sate de munte din Hunedoara au ramas atractive. Oamenii cauta proprietați la prețuri accesibile, insa gasirea unor astfel de gospodarii a devenit extrem de dificila

Cladire de epoca, ruinata, devine Muzeul Fierului din Hunedoara. Cum arata locul din Centrul vechi VIDEO

16:05, 11.03.2024 - Au trecut cinci decenii de la inființarea primului muzeu al fierului din Hunedoara, inaugurat in 1974, dar inchis in 2006. Un nou muzeu ii va lua locul, intr-o cladire restaurata dupa ce in ultimele decenii fusese parasita.

IPS Teodosie ar putea sa devina Patriarh: miza mitropoliei Tomis

08:55, 12.02.2024 - In momentul in care Tomisul devine Mitropolie ajunge cea mai veche mitropolie, iar regula in Romania este ca patriarhul este reprezentantul celei mai vechi mitropolii, explica politologul Cristian Parvulescu.Cristian Parvulescu, politolog: "Care este de fapt argumentul pe care in subsidiar il au…


Ce parere ai despre aceasta stire?