Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Peste 20 de verigi antice din aur descoperite la Brașov de un arheolog amator FOTO

Publicat:

Un arheolog amator in Brașov a descoperit într-o padure din județ, 21 de vergi din aur, cu o vechime de peste 3.000 de ani. Verigile au ajuns la de Istorie și s-a început deja analiza lor amanunțita pentru a se stabili cum au ajuns acolo și care este importanța lor arheologica.

, un brasovean pasionat de arheologie, a descoperit în cursul zilei de luni, într-o padure din apropierea Brașovului unul dintre cele mai importante tezaure din ultimii an, un colier din 21 de verigi din aur.

Arheologul amator a povestit ca era ieșit…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei este prezent la Bookfest – Salonul International de Carte. Iata noutatile editoriale din acest an

11:05, 28.05.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR participa si anul acesta la Bookfest ndash; Salonul International de Carte, care se va desfasura in perioada 29 mai ndash; 2 iunie 2024, la Centrul expozitional Romexpo din Bucuresti, in pavilionul B2. Muzeul National de Istorie a Romaniei ii asteapta pe vizitatori…

Directorul Muzeului National de Istorie: In cei 52 de ani de existenta, colectia a crescut de la 50.000 de piese la peste 18 milioane

17:10, 21.05.2024 - Expozitia temporara "DAR. Donatii, achizitii, recuperari, descoperiri arheologice", cu piese care au intrat in patrimoniul cultural al muzeului si al tarii, a fost vernisata marti, la Muzeul National de Istorie a Romaniei, in prezenta ministrului Culturii, Raluca Turcan.

Expozitia „Jandarmeria Romana 1850 – 2020” va putea fi vizitata la sediul Muzeului Judetean Teleorman

12:56, 17.05.2024 - Muzeul Național de Istorie a Romaniei, in parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane și Muzeul Județean Teleorman, anunța deschiderea expoziției itinerante „Jandarmeria Romana 1850 – 2020”, la sediul Muzeului Județean Teleorman din strada 1848,…

Tezaurul de la Velt , judetul Sibiu, din secolul V, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei

08:55, 03.04.2024 - Tezaurul de la Velt, judetul Sibiu, ce dateaza din secol V d. Hr., expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei se compune din doua fibule fragmentate si trei cercei cu pandantive poliedrice, ornamentate cu granate. Purtate in pereche, cate una pe fiecare umar, fibulele ndash; un fel de brose ndash;…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Lansarea volumului Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare Comandor Alexandru Popisteanu (1940-1945 )

14:45, 23.03.2024 - Lansarea volumului "Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare "Comandor Alexandru Popisteanu 1940 1945 ", autor Dan Antoniu, la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR va gazdui lansarea volumului "Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare "Comandor Alexandru…

Tezaurul de la Pietroase. Nu faceti aceasta confuzie

19:00, 19.03.2024 - Muzeul Judetean Buzau a venit cu precizari in contextul discutiilor purtate pe tema tezaurului Romaniei detinut de Rusia. Tezaurul de la Pietroase face parte din categoria juridica tezaur national, se compune din 12 piese valorificate muzeal, insa nu are legatura cu tezaurul national aflat in Rusia.…

Inca o comoara descoperita in Vrancea: 151 de monede gasite cu detectorul de metale (Video)

19:40, 03.03.2024 - Inca o comoara a fost descoperita in Vrancea cu ajutorul detectorului de metale. Este vorba de 151 de monede gasite intr-o padure din comuna Poiana Cristei de catre doi localnici, cautatori de vestigii istorice. Cei doi localnici care au dat de comoara au anunțat autoritatile locale, dar și poliția,…

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…


Ce parere ai despre aceasta stire?