Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Persoanele nocturne îşi pot reeduca ceasul biologic în doar trei săptămâni (studiu)

Publicat:

Persoanele active pana la ore tarzii isi pot reeduca ceasul intern al organismului pentru a reduce impactul depresiei si stresului provocate de acest stil de viata, conform unei cercetari conduse de oameni de stiinta britanici, citata luni de .

Indivizii ale caror ceasuri interne le dicteaza sa mearga la culcare tarziu in noapte sunt de obicei somnorosi in timpul zilei, au o alimentatie dezechilibrata si sunt afectati de depresie si stres. Insa cercetatorii au descoperit ca devansarea somnului cu doar doua ore are efecte de lunga durata.

Perturbarile ritmului…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)

11:45, 24.04.2024 - Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale, informeaza EURONEWS. Pentru majoritatea oamenilor, descifrarea impactului creșterii…

UN NOU STUDIU Persoanele care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte prezinta un risc crescut de a dezvolta hipertensiune arteriala

09:05, 22.04.2024 - Un studiu prezentat in cadrul conferinței American College of Cardiology a constatat ca riscul de hipertensiune arteriala este crescut la cei care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte, iar acest risc este și mai mare .... The post UN NOU STUDIU Persoanele care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte prezinta…

Persoanele care apelau la mila publicului pe Calea Turzii, amendate de polițiștii clujeni! Indivizii veneau din alte județe

16:35, 09.04.2024 - Banda de cerșetori care deranja liniștea locuitorilor de pe Calea Turzii a fost amendata de polițiștii clujeni.Știri de Cluj a prezentat luni aceasta problema, clujenii menționand atunci ca ar fi avut diferite experiențe negative cu cerșetorii din zona.,,Fac extraordinar de mult zgomot și mizerie ”…

Doar doua nopți nedormite te pot imbatrani cu 4 ani (studiu)

11:50, 05.04.2024 - Un studiu recent a demonstrat ca lipsa de somn te poate face sa te simți semnificativ mai batran decat ești in realitate. Este nevoie doar de cateva nopți nedormite pentru a adauga patru ani la varsta pe care o percepi, spun specialiștii.   Acest lucru a fost dezvaluit intr-un studiu publicat in Proceedings…

O adolescenta de 15 ani, din Bacau, este cautata de Poliție. Fata a fost data disparuta dupa doua saptamani de cand a plecat de acasa

17:40, 03.04.2024 - Adolescenta Antonia-Ioana Bors, din comuna Dofteana, judetul Bacau, a plecat de acasa in 18 martie, iar de atunci nu a mai fost vazuta.  Politia a fost anuntata despre disparitia fetei abia in 2 aprilie. Miercuri, politistii au facut publice fotografia si semnalmentele fetei, solicitand sprijinul celor…

O adolescenta de 15 ani, din Bacau, este cautata de Poliție. Fata a fost data disparuta dupa doua saptamani de cand a plecat de acasa

13:40, 03.04.2024 - Adolescenta Antonia-Ioana Bors, din comuna Dofteana, judetul Bacau, a plecat de acasa in 18 martie, iar de atunci nu a mai fost vazuta.  Politia a fost anuntata despre disparitia fetei abia in 2 aprilie. Miercuri, politistii au facut publice fotografia si semnalmentele fetei, solicitand sprijinul celor…

Persoanele cu boli de inima sufera intai modificari la nivelul creierului (studiu)

01:06, 31.03.2024 - O noua analiza la care au participat peste 13.000 de persoane a relevat ca modificarile vaselor de sange din creier, care pot creste riscul de accident vascular cerebral (AVC) si dementa, sunt frecvente la persoanele cu o serie de afectiuni cardiace, indiferent daca au suferit sau nu un AVC.  O…

Studiu. „Ceața cerebrala“ provocata de Long COVID micșoreaza IQ-ul

23:05, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Long COVID au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, arata un studiu coordonat de un cercetator in neuroștiințe.


Ce parere ai despre aceasta stire?