Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pentru o memorie bună, trebuie să-ţi menajezi ficatul

Publicat:

Persoanele cu grasime abdominala in exces sunt de trei ori mai predispuse la pierderi de memorie si chiar la dementa de tip Alzheimer decat cele cu abdomenul plat, iar oamenii de stiinta au descoperit de ce.

Se pare ca ficatul si hipocamp, zona memoriei din creier, folosesc aceeasi proteina, numita PPARalpha, pentru a functiona optim. Ficatul are nevoie de ea in special pentru a „arde“ din grasimile abdominale, iar hipocampul – pentru a procesa amintirile.

Dar in cazul persoanelor cu o cantitate crescuta de grasime in abdomen, ficatul lucreaza la capacitate maxima pentru a metaboliza…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

O eleva din Ploiești a ajuns la cabinetul medical, dupa ce i s-a facut rau. Ipoteza verificata de polițiști: folosirea unui spray lacrimogen in școala

16:30, 14.05.2024 - O eleva a Liceului Tehnologic „1 Mai” din Ploiesti a ajuns la cabinetul medical al scolii, marti, acuzand stari de rau dupa ce in incinta scolii a fost utilizat, cel mai probabil, un spray iritant-lacrimogen. Asistentul medical al scolii a anuntat Politia, care a ridicat imaginile surprinse de camerele…

Viața pe Marte? Descoperirea facuta de oamenii de stiința

22:51, 07.05.2024 - Viața pe Marte? O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti Live Science. Rocile, descoperite de roverul…

Oamenii de știința au descoperit noi funcții ale cerebelului

03:25, 30.04.2024 - Noile cercetari susțin ipoteza conform careia cerebelul joaca un rol-cheie in procesul de invațare. Cerebelul reprezinta doar 10% din masa totala a creierului, dar mai mult de trei sferturi dintre neuroni sint localizați in aceasta zona. Se crede ca aceasta parte a sistemului nervos este responsabila…

Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta / Ce se intampla cu creierul la mijlocul vietii

06:01, 15.04.2024 - Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta. Intervenind mai devreme pentru a imbunatati sanatatea creierului ne-ar putea ajuta sa ne mentinem ageritatea cerebrala pe masuraa ce imbatranim.

Ce a pațit un profesor din Vaslui care a sunat la 112 ca sa reclame o agresiune imaginara. Polițiștii l-au ridicat chiar de la școala

16:05, 03.04.2024 - Cadrul didactic a alertat autoritațile, susținand ca a fost victima unei agresiuni. Oamenii legii sosiți rapid la fața locului au constatat ca, de fapt, profesorul sunase la 112 pentru ca avea o plangere depusa la Poliție și nerezolvata de ceva timp

Cea mai rapida fisura din stratul de gheața al Antarcticii i-a surprins pe oamenii de știința

02:26, 06.03.2024 - Oamenii de știința americani au inregistrat cea mai rapida fisura din stratul de gheața detectata vreodata. Evenimentul a avut loc in 2012 pe platoul de gheața Pine Island, situat de-a lungul coastei de vest a Antarcticii, relateaza Planet Today, citind revista AGU Advances. Falia care s-a format a…

Alexandra Coșofreț, fata cu naiul

11:31, 03.03.2024 - La doar 29 ani, Alexandra Coșofreț, din comuna Vanatori-Neamț, este profesor titular de muzica la instrumentul nai, la Școala de Arta “Sergiu Celibidache” din Roman și și-a deschis o școala de muzica in Targu-Neamț. Chiar daca zilnic face naveta Targu-Neamț-Roman, nu se plange de acest lucru.  Clasele…

O bomba cu ceas. Despre ce nu vorbesc oamenii de știința și ecologiștii din Moldova și Ucraina  

19:05, 02.03.2024 - Depozitele de steril din Ucraina sint o bomba cu ceas, dar oamenii de știința și ecologiștii din Moldova nu prea vorbesc despre acesta pentru a nu semana panica, deoarece nu exista un raspuns cuprinzator cu privire la modul de eliminare a depozitelor de steril periculoase. Oamenii de știința din ambele…


Ce parere ai despre aceasta stire?