Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Patru icoane de la o mănăstire din Vrancea, introduse în patrimoniul cultural național

Publicat:

Patru icoane de la o manastire din Vrancea au fost clasate de in patrimoniul cultural mobil național. Hotararea a fost luata in urma demersurilor inițiate de Direcția pentru , care a demarat dupa 2013 o campanie de identificare a bunurilor cu valoare culturala din județ.
Cele patru icoane aveau destinația inițiala de Icoane Imparatești, datate secolul XIX. Expertiza bunurilor culturale a fost intocmita de Ana-Maria Harțuche, expert in bunuri cu semnificație artistica, in cadrul campaniei de identificare a unor bunuri mobile cu valoare culturala desfașurata…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Premiul pentru EXCELENȚA IN JURNALISM la nivel național

17:35, 06.04.2024 - Asociația Rosenau Turism, alaturi de partenerul dintotdeauna Orasul Rașnov a decernat ieri Premiile de excelența in turism pentru anul 2023. Mulțumim tuturor sponsorilor, mulțumim Rosenau Events pentru gazduire și ii felicitam pe toti premianții!

Turcan: A fost adoptata hotararea cu privire la terenul alocat construirii noului sediu al Operei din Iasi

15:25, 04.04.2024 - Guvernul a adoptat joi hotararea cu privire la terenul alocat construirii noului sediu al Operei din Iasi, suma de 15 milioane de euro alocata finalizarii proiectului urmand a fi suplimentata cu 65 milioane de euro. ‘Dupa ani de zile de tergiversari, Ministerul Culturii intra in linie dreapta pentru…

IN MARAMUREȘ – S-au inmulțit locurile de cazare, dar nu are cine sa le ocupe

14:11, 03.04.2024 - In cadrul celei mai recente ședințe de Colegiu Prefectural au fost facute publice o serie de date despre turismul din Maramureș. Directorul adjunct al Direcției Județene de Statistica Maramureș, Marius Pop, le-a spus celor prezenți ca anul trecut a crescut numarul innoptarilor, au fost mai mulți turiști,…

CIFRE OFICIALE – Berea și detergenții s-au scumpit cel mai mult anul trecut

15:30, 29.03.2024 - Vești proaste pentru bautorii de bere. Anul trecut acest produs s-a scumpit cel mai mult, potrivit datelor oficiale prezentate de catre Direcția Județeana de Statistica Maramureș in cadrul ședinței de Colegiu Prefectural din aceasta saptamana. „Rata medie a modificarilor prețurilor in decursul intregului…

Dacian Cioloș, dupa ce Romania a caștigat in cazul Roșia Montana: ”Sper ca cei care m-au acuzat in ultimii ani sa ințeleaga ca patrimoniul național cu valoare mondiala nu se vinde”

00:16, 09.03.2024 - Fostul premier Dacian Cioloș a declarat, vineri noapte, dupa verdictul din cazul Roșia Montana ca zona ”va ramine in patrimoniul mondial UNESCO iar statul roman nu platește nici o despagubire”:”Sper ca cei care m-au acuzat in ultimii ani sa ințeleaga ca patrimoniul național cu valoare mondiala nu se…

INEDIT – Memorialul Durerii din Sighet ar putea intra in patrimoniul UNESCO

07:05, 06.03.2024 - Maramureșul ar putea avea noi intrari in patrimoniul mondial UNESCO. Avem deja mai multe biserici de lemn care deja sunt considerate de valoare mondiala, iar acum lista s-ar putea completa. De data aceasta insa in vizorul autoritaților se afla Memorialul Victimelor Comunismului și Cimitirul Saracilor…

Artistii romani pot aplica pentru atragerea de investitii in productia de opere audiovizuale pe teritoriul Romaniei pana la finalul anului 2026

15:05, 15.02.2024 - Profesionistii si artistii romani din industria de film pot aplica pentru atragerea de investitii in productia de opere audiovizuale pe teritoriul Romaniei pana la finalul anului 2026, anunta Ministerul Culturii, potrivit news.ro Ministerul Culturii a publicat spre consultare un proiect de hotarare…

Icoana cu Sfantul Haralambie din secolul al XIX-lea a intrat in patrimoniul Muzeului de Arta Populara in anul 1988

16:40, 10.02.2024 - Sfantul Haralambie, praznuit de Biserica Ortodoxa in cea de a zecea zi a lunii Faurar, se bucura de o mare pretuire in satul romanesc de altadata. Potrivit Muzeului de Arta Populara din Constanta, el era foarte respectat de tarani fiind protector impotriva ciumei, dar si al altor boli care faceau ravagii…


Ce parere ai despre aceasta stire?