Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Patru alimente din bucătărie care cresc riscul de cancer de colon

Publicat:

Cancerul de colon este o boala destul de comuna. Aceasta afecteaza 1 barbat din 22 și 1 femeie din 24. Deși riscul este mai scazut in cazul femeilor, acest lucru nu inseamna ca nu exista șanse sa te imbolnavești, scrie realitatea.net.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematura – concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

07:01, 11.05.2024 - Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sanatații, potrivit unui studiu care s-a desfașurat pe o perioada de 30 de ani, scrie CNN.

Efectele mancarurilor ultraprocesate, pe o perioada de 30 de ani. Alimentele care cresc riscul de deces prematur

12:25, 09.05.2024 - Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știința americani, in urma unui studiu realizat pe o perioada de 30 de ani și publicat in The BMJ.

Lavrov amenința SUA și NATO: Cresc riscul de razboi nuclear, prin obsesia de a infrange Rusia

13:26, 22.04.2024 - Sprijinul Statelor Unite, Marii Britanii si Frantei pentru Ucraina implica riscuri strategice grave privind o confruntare directa intre cele mai mari puteri nucleare din lume, a avertizat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov , informeaza Reuters.

Joburile de rutina cresc riscul de declin cognitiv cu 66% și de demența cu 37%, potrivit unui studiu

08:26, 18.04.2024 - Conform unui nou studiu, activitatea intensa a creierului la locul de munca ar putea da roade nu numai in ceea ce privește avansarea in cariera, ci ar putea, de asemenea, sa protejeze cogniția și sa contribuie la prevenirea demenței pe masura ce inaintezi in varsta.

Clujul, printre zonele cu o mare concentrație a unui gaz cu efecte devastatoare pentru sanatate. Substanța crește riscul de cancer pulmonar

13:20, 15.04.2024 - Cancerul pulmonar duce la aproape 20% din decesele legate de afecțiuni oncologice, numarul acestora fiind surprinzator de ridicat și in cazul nefumatotorilor. Un factor care ar putea duce la aceste imbolnaviri este radonul, un gaz incolor și inodor, care se formeaza prin descompunerea materialului…

STUDIU alarmant: Bauturile dietetice cresc riscul de fibrilație atriala - Ce recomanda experții

06:05, 20.03.2024 - Doi litri de sucuri indulcite in mod artificial, pe saptamana, cresc riscul cu 20% de a dezvolta fibrilație atriala, adica o bataie neregulta a inimii, relateaza CNN. Potrivit unui studiu citat de CNN, riscul de apariție al fibrilației atriale crește cu 20% in cazul persoanelor care consuma doi litri…

Iaurturile pot reduce riscul de diabet de tip 2, spune Administrația americana pentru Alimente și Medicamente. Ce parere au medicii nutriționiști

16:55, 03.03.2024 - Dupa aproape cinci ani de deliberare, Administrația americana pentru Alimente și Medicamente (FDA) a decis ca iaurturile pot face acum o mențiune limitata conform careia pot reduce riscul de diabet de tip 2, relateaza CNN.

Cum determinam riscul de cancer mamar

14:15, 15.02.2024 - Afecțiunea oncologica cea mai frecventa la femeile din Romania ramane cancerul de san. Despre genele implicate in cancerul mamar ereditar și ce alte gene cunoscute sunt corelate cu riscul crescut al acestei boli discutam cu dr. Cristina Lazar, medic specialist Chirurgie generala.


Ce parere ai despre aceasta stire?