Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Papa convoacă un consistoriu public pentru votul asupra unor cauze de canonizare

Publicat:

Printr-o ”Notificare”, Oficiul celebrarilor pontificale anunța ca a convocat pe 3 mai 2021 un consistoriu public pentru votul asupra unor cauze de canonizare. Este de vorba de șapte Fericiți care sunt propuși pentru canonizare, urmand sa fie trecuți astfel in randul Sfinților: un laic martir, patru preoți și doua calugarițe. Ceremonia de canonizare are loc, de obicei, in cea de-a treia duminica a lunii octombrie in Piața San Pietro, relateaza vaticannews.va

Cetatea Vaticanului – 26 aprilie 2021 – . Papa Francisc a convocat un consistoriu pe 3 mai a.c. pentru…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

REFORMA BISERICII Papii morți nu vor mai fi expuși in public

09:06, 08.04.2024 - Intr-o noua carte de interviuri, Papa Francisc relateaza despre schimbarile in ritualul funerar papal. The post REFORMA BISERICII Papii morți nu vor mai fi expuși in public first appeared on Informatia Zilei .

Biserica Romano-Catolica sarbatoreste Invierea Domnului. Papa Francisc va transmite binecuvantarea „Urbi et Orbi“ de la bazilica Sfantul Petru VIDEO

09:01, 31.03.2024 - In Duminica Pastelui - Invierea Domnului, Papa Francisc prezideaza la ora 10.00, in Piata San Pietro, Sfanta Liturghie a Duminicii Invierii. De la ora 12.00, transmite traditionalul mesaj pascal si binecuvantarea apostolica "Urbi et Orbi" la balconul central al bazilicii Sfantul Petru.

Neobișnuit: Papa Francisc nu a rostit predica din Duminica Floriilor, dar a prezidat ceremonia

15:45, 24.03.2024 - Papa Francisc a sarit peste citirea predicii in timpul liturghiei prilejuite de Duminica Floriilor in fata a zeci de mii de persoane reunite Piata Sfantul Petru, dar a continuat sa prezideze ceremonia, informeaza Reuters.

Papa Francisc nu a rostit predica din Duminica Floriilor, dar a prezidat in continuare ceremonia

14:45, 24.03.2024 - Papa Francisc a sarit peste citirea predicii in timpul liturghiei prilejuite de Duminica Floriilor in fata a zeci de mii de persoane reunite Piata Sfantul Petru, dar a continuat sa prezideze ceremonia.

Papa este inca racit și limiteaza din nou vorbitul in public

16:21, 06.03.2024 - Papa Francisc a declarat miercuri ca inca sufera de raceala, in timp ce și-a limitat din nou luarea de cuvant la audiența saptamanala din Piața Sfantul Petru. A lasat, in schimb, un consilier sa-i citeasca textul pregatit, scrie Reuters.

Papa Francisc, despre viciul mandriei, prin care omul iși inchipuie ca este ca Dumnezeu

14:25, 06.03.2024 - Miercuri, 6 martie 2024, papa Francisc a continuat seria catehezelor despre vicii și virtuți și a vorbit despre viciul mandriei, prin care omul iși inchipuie ca este ca Dumnezeu. La finalul audienței, desfașurata in Piața San Pietro, papa a amintit ca Postul Mare este un timp de intoarcere la Dumnezeu…


Ce parere ai despre aceasta stire?