Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pâinea cu maia: proprietăţi şi reţetă

Publicat:

Iti place painea din aluat vechi? Ai vrea sa stii cum sa faci maiaua? Este usor odata ce incepi. Dar pentru inceput: ce este maiaua? Maia este un agent de fermentare si dospire, ce ia nastere natural, numai din faina si apa. Cunoscuta si ca ‘drojdie salbatica’ aceasta difera de drojdia clasica (din comert) prin faptul ca fermentii iau nastere natural, in urma contactului microorganismelor din faina integrala cu aerul, in anumite conditii de temperatura si umiditate. In mediul propice dezvoltarii drojdiei salbatice se gasesc bacterii lactice benefice precum B. Pastorianum, B. Delbrucki si B.Ternoas.…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluit de marii bucatari. Urmeaza pașii ca sa te bucuri de un preparat pufos și frumos rumenit

12:01, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…

Rețeta de chec a Sandei Marin. Cum se face un chec perfect dupa o rețeta romaneasca veche

13:40, 24.04.2024 - Cu siguranța exista multe rețete de chec pe care le-ai incercat pana acum, dar te asiguram ca niciuna nu se compara cu cea Sandei Marin. Cunoscuta pentru carțile de bucate pe care le-a lansat, celebra scriitoare a lansat o rețeta tradiționala a unui chec perfect și delicios. Iata cu il gatești.

Ce se intampla daca pui prea multa faina in painea de casa. Greșeala pe care o fac multe gospodine

09:11, 22.04.2024 - Rețeta de paine nu poate fi preparata daca ingredientele nu sunt cantarite cu mare atenție. In caz contrar, painea nu va ieși așa cum trebuie. Multe gospodine fac greșeli atunci cand o prepara. In primul rand, adauga prea multa faina in painea de casa. Ce se intampla daca painea de casa are prea multa…

Cum faci cea mai gustoasa mancarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toata diferența

14:46, 04.04.2024 - Spanacul inabusit poate fi o garnitura perfecta la oua ochiuri, friganele, friptura, dar si o umplutura de placinte si clatite, a notat in lucrarea sa, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, regretatul gastronom Radu Anton Roman, relateaza Click.ro .Spanacul este o sursa importanta de vitamine și…

Ardei umpluti de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic

08:25, 26.03.2024 - Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei grasi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 rosiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingura de faina1 lingurita de vegetapatrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești Ardei umpluți de post. Mod de preparare: Ardeii…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…

Ingredientele magice pe care trebuie sa le adaugi in painea ciabatta. Va ieși la fel ca in Italia

21:51, 24.02.2024 - Ciabatta, un deliciu originar din Italia, se remarca prin textura sa aerata și crusta crocanta. Numele „ciabatta” provine din italiana și inseamna „pantof”, acesta fiind atribuit painii datorita formei sale aplatizate și alungite, ce amintește de talpa unui pantof. Cum sa faci ciabatta Ai nevoie de:…

O nutriționista cunoscuta dezvaluie ce cantitate de paine poate fi consumata, de fapt, intr-o zi: „N-o consider deloc ca fiind inamicul public numarul unu”

14:30, 23.02.2024 - Deși multe persoane evita sa consume paine atunci cand vor sa slabeasca, medicul nutriționist Mihaela Bilic spune ca acest aliment nu este unul daunator dietei. Nutriționista menționeaza totuși ca painea ar trebui consumata in cantitați limitate, fara a o combina cu alte feluri de fainoase. „Painea…


Ce parere ai despre aceasta stire?