Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Paine romaneasca, premiata la Geneva - nordicii vor sa o produca

Publicat:

Painea de secara romaneasca, fara gluten, a fost medaliata recent cu argint la Geneva. Reteta scurteaza durata de obtinere a painii si dubleaza termenul de valabilitate. In plus, este ideala pentru persoanele care au intoleranta la gluten.

Inventatorii sunt cercetatori la de Jos din Galati, informeaza Pro TV. Acestia au reusit sa obtina aluatul uscat pentru paine in numai jumatate din timpul in mod normal necesar, care era de 20 pana la 24 de ore. Praful rezultat este amestecat cu faina de secara, obtinandu-se atat paine, cat si alte produse de panificatie fara…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pogacele cu cașcaval

09:11, 08.05.2024 - Pogacele sau idei de aperitive pe care poți incerca sa le faci acasa. Mini turte cu umplutura de branza sau cașcaval cu semințe presarate deasupra. Rețeta este foarte ușor de facut, așa ca iata de ce ingrediente ai nevoie.Pogacile sau turtele coapte cu umplutura pot fi servite in orice moment al zilei.…

In curand, un nou sortiment de paine

06:35, 02.05.2024 - Specialiștii britanici au in lucru un un nou sortiment de paine. Este la fel de sanatoasa  ca painea din faina integrala, dar cu aspect și gust de paine alba. Noul sortiment este destinat in primul rand iubitorilor de paine alba. Se știe ca painea alba este saraca in fibre, comparativ cu cea facuta…

Ce se intampla daca pui prea multa faina in painea de casa. Greșeala pe care o fac multe gospodine

09:11, 22.04.2024 - Rețeta de paine nu poate fi preparata daca ingredientele nu sunt cantarite cu mare atenție. In caz contrar, painea nu va ieși așa cum trebuie. Multe gospodine fac greșeli atunci cand o prepara. In primul rand, adauga prea multa faina in painea de casa. Ce se intampla daca painea de casa are prea multa…

Paine cu lapte batut in aluat. Cea mai pufoasa și alba paine

09:40, 25.03.2024 - Painea de casa este, de cele mai multe ori, mai gustoasa decat painea din comerț. Controlul ingredientelor este la tine, dar și satisfacția obținerii unui produs preparat in casa. In plus, mirosul aluatului copt, care inunda bucataria, te poarta cu nostalgie catre casa bunicii și al ei carnețel cu rețete…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

„Painea cu friptura”, inventata de cercetatorii din Galați, a fost brevetata de OSIM 

20:05, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) a acordat cercetatorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitații „Dunarea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „painea proteica”, cu adaos din carne, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la…

Paine cu gust si proprietati de carne inventata la Universitatea Dunarea de Jos: „Este ca si cum ai manca paine cu friptura”

15:30, 12.03.2024 - O paine proteica, cu gust si proprietati de carne, a fost inventata de un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, iar Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati a obtinut brevetul de inventie de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), informeaza Agerpres.Autorii…

S-a inventat painea cu gust de friptura. Inovația venita de la cercetatorii din Galați

14:21, 12.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Dunarea de Jos, din Galați, au creat painea cu gust de friptura. Alimentul va avea valori nutriționale echilibrate, fiind conforme cu cele anunțate de Organizația Mondiala a Sanatații.


Ce parere ai despre aceasta stire?