Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii primitivi din urmă cu 200.000 de ani din nordul Chinei aveau „creier de Einstein”

Publicat:

Rudele stravechi din urma cu 200.000 pana la 160.000 de ani ale oamenilor moderni din nordul Chinei ar fi avut ”creier de Einstein”, conform constatarilor unui studiu recent, a relatat agentia Xinhua, preluata de Agerpres. O echipa internationala condusa de arheologi chinezi a descoperit ca acest hominid avea o capacitate craniana care atingea 1.700 de centimetri cubi, potrivit unei estimari realizate pe baza fosilelor excavate in anii 1970 in situl Xujiayao. ”Este hominidul cu cel mai mare cap din Pleistocenul mijlociu”, a declarat Wu Xiujie, cercetator la Institutul de Paleontologie si Paleoantropologie

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

China deschide un nou front in explorarea spațiala

08:45, 02.05.2024 - Majoritatea misiunilor spațiale chinezești importante sunt coordonate in prezent de Agenția Spațiala Chineza: roverul marțian Zhurong, stația spațiala Tiangong sau viitoarea misiune Chang’e-6, care iși propune sa aduca pe Pamant eșantioane de sol selenar de pe fața indepartata a Lunii, pentru a numi…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

O echipa internaționala de cercetatori a alcatuit primul „Index Mondial al Criminalitații Cibernetice”. Pe ce loc este Romania

15:55, 11.04.2024 - Dupa trei ani de cercetari intense, o echipa internaționala de cercetatori, coordonata de Universitatea din Oxford, a alcatuit primul „Index Mondial al Criminalitații Cibernetice”, care identifica principalele puncte fierbinți de criminalitate cibernetica din lume.Indexul, publicat in jurnalul academic…

Durerea cronica a genunchilor imbatranește creierul

05:20, 29.03.2024 - Durerea de genunchi poate fi asociata cu o imbatranire accelerata a creierului, conform unui studiu publicat in aceasta saptamana. Durerea cronica musculoscheletala (CMP) este una dintre principalele cauze de dizabilitate, afectand peste 40% din populația lumii și avand un impact asupra funcției cognitive…

Un nou studiu sugereaza ca pasarile si-au inceput evolutia cu mult inainte de disparitia dinozaurilor

00:45, 21.02.2024 - Un nou studiu ofera argumente ca evolutia pasarilor moderne a inceput cu mult mai devreme decat se credea, precedand disparitia dinozaurilor, a transmis Agenția Xinhua, preluata de Agerpres. Publicat in prima parte a acestei luni in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, studiul a…

Dragoș Damian: Nu mai cascați gura la scandalurile politice din Romania. Fiți un pic atenți la criza din Marea Roșie

08:15, 17.02.2024 - Criza și conflictul din Marea Roșie afecteaza toate rutele navale care aduc spre Europa materii prime, materiale și produse finite din „fabricile lumii” – China, India, Taiwan, Coreea de Sud, Indonezia, Filipine și alte țari asiatice – și, intr-o mai mica masura, petrol și combustibili din Țarile…

A fost creat primul 'copil AI' din lume. Tong Tong arata și se comporta exact ca un copil de trei ani / VIDEO

18:10, 09.02.2024 - O echipa de cercetatori din China a creat primul „copil AI” din lume, care are comportamentul emoțional și capacitațile unui copil uman de trei sau patru ani.Modelul de inteligența artificiala, numit Tong Tong, care se traduce prin Micuța Fata, a fost creat de Institutul pentru Inteligența Artificiala…


Ce parere ai despre aceasta stire?