Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de ştiinţă chinezi au creat maimuţe "autiste" pentru testarea tratamentelor pentru oameni

Publicat:

Maimuțe transgenice (modificate genetic pentru a incorpora gena asociata cu unele forme de autism) prezinta un comportament asemanator cu cel al oamenilor care au aceasta tulburare, noteaza cercetatorii, citand gesturile repetitive, anxietatea și tulburarile in interacțiunea sociala, scrie Agerpres.

Primatele non-umanoide sunt susceptibile sa constituie modele mai bune pentru studierea acestor tulburari complexe din spectrul autismului decat alte modele animale disponibile, cum ar fi rozatoarele, potrivit revistei citate.

Acest lucru ar putea ajuta la dezvoltarea de strategii…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Lumea albastra a copiilor cu autism

05:25, 02.04.2024 - In ultimii ani, prevalența autismului a crescut, conform statisticilor realizate la nivel mondial. Insa unii specialiști ca incidența mai mare este asociata, mai degraba, depistarii mai multor cazuri decat factorilor declanșatori. Poate ca vorbim de cazuri care erau acolo și inainte, dar pe care nu…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

20:55, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

13:46, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Science Report: Cat ar dura sa faci inconjurul planetei Marte, pe jos? ● Materia intunecata ar fi doar un concept inventat de fiziceni ● Vacile modificate genetic ar putea rezolva problema deficitului de insulina

18:30, 18.03.2024 - Cat ar dura sa faci inconjurul planetei Marte, pe jos? ● Materia intunecata ar fi doar un concept inventat de fiziceni ● Vacile modificate genetic ar putea rezolva problema deficitului de insulina

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

10:35, 13.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Porci modificați genetic ca sa doneze organe

16:45, 13.02.2024 - Oamenii de stiinta de la compania PorMedTec Tokyo apartinand Universitatii Meiji din Tokyo au creat pentru prima data in Japonia, alaturi de compania americana de biotehnologie eGenesis, porci modificati genetic pentru transplanturi de celule si organe la om, transmite marti EFE. Echipa aflata in fruntea…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?