Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O procedură endoscopică simplă ar putea elimina nevoia de insulină la diabetici

Publicat:

O procedura care utilizeaza impulsuri electrice controlate pentru a induce modificari ale mucoasei din prima parte a intestinului subtire ar putea permite pacientilor cu diabet de tip 2 sa renunte la administrarea de insulina si sa mentina in continuare controlul glicemic, potrivit rezultatelor preliminare ale primului studiu efectuat la om, prezentate la (DDW) 2023, care s-a desfasurat la Chicago, intre 6 si 9 mai. „Potentialul de a controla diabetul cu un singur tratament endoscopic este spectaculos", a declarat , cercetator principal al studiului si doctorand…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

O femeie a fost salvata de la moarte cu un rinichi de porc. A doua operație de acest tip la nivel mondial

22:10, 25.04.2024 - O noua șansa la viațaSufocata de insuficiența renala in stadiu terminal și insuficiența cardiaca, Lisa Pisano era intr-o situație disperata dupa ce fusese exclusa de pe lista de așteptare pentru un transplant uman. „Tot ceea ce imi doresc este oportunitatea de a avea o viața mai buna. Dupa ce am fost…

O femeie a fost salvata de la moarte cu un rinichi de porc. A doua operație de acest tip la nivel mondial

18:16, 25.04.2024 - O noua șansa la viațaSufocata de insuficiența renala in stadiu terminal și insuficiența cardiaca, Lisa Pisano era intr-o situație disperata dupa ce fusese exclusa de pe lista de așteptare pentru un transplant uman. „Tot ceea ce imi doresc este oportunitatea de a avea o viața mai buna. Dupa ce am fost…

Implant dentar și dinți ficși intr-o zi – afla mai multe despre implant dentar de ultima tehnologie

12:21, 23.04.2024 - Multe persoane considera ca daca au trecut de o varsta nu mai are niciun rost sa se preocupe de dantura lor. Probabil iau in calcul nu doar costurile ridicate, ci și așteptarea sau gradul de durere suportat. Lucrurile s-au schimbat intre timp, deoarece piața de profil s-a imbunatațit in acest sens,…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Bunul simț in medicina

19:35, 09.04.2024 - Atunci cand ești internat intr-un spital, iți pui viața in mainile specialiștilor, , dar și al bunului simț al lor, cadrelor medicale. Șeful sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Spitalul „Maria Sklodowska Curie” din București, Doctorul Catalin Cirstoveanu, ne spune la Dialogurile Puterii ”Da,…

Un „foarfece” pentru HIV a dat rezultate in laborator

19:05, 20.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand toate urmele…

Medicamentul impotriva anxietații legat de mii de decese in ultimi cinci ani. Cum a distrus viețile pacienților

17:40, 04.03.2024 - Pregabalin, medicament folosit pentru tratarea anxietații, eplipsiei și a durerilor nevralgice, poate duce la dependența. Pacienții au povestit cum le-au fost schimbate viețile in mod negativ dupa ce au inceput tratamentul.

ERCP, procedura avansata de endoscopie intervenționala realizata sub control radiologic. Cum ii ajuta investigația pe pacienți

09:11, 20.02.2024 - ERCP este o procedura endoscopica avansata pentru diagnosticul diverselor afecțiuni ale cailor biliare și pancreatice. Investigația permite medicului și realizarea unor tratamente de mare finețe la acest nivel. Aflam mai mult despre aceasta procedura de la prof. dr. Gabriel Constantinescu, medic primar…


Ce parere ai despre aceasta stire?