Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O crăpătură în câmpul magnetic al Pământului a rămas deschisă timp de 14 ore

Publicat:

O crapatura in campul magnetic al Pamantului a ramas deschisa timp de 14 ore Oamenii de știința au ramas surprinși sa faca o descoperire ciudata in interiorul Pamantului. In data de 7 iulie 2022, o crapatura a aparut in campul magnetic al Pamantului și a ramas deschisa timp de 14 ore, fapt ce le-a permis vanturilor solare sa patrunda și sa creeze o furtuna geomagnetica ce a dat naștere unor aurore spectaculoase.Aceasta crapatura in campul magnetic a fost creata de un fenomen solar rar numit regiune de interacțiune co-rotativa (CIR). CIR-urile sunt structuri de plasma la scara mare generate in…

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Aurora Boreala sau Furtunile geomagnetice – pericolul potential suprem al unui viitor exclusiv electric

17:36, 17.05.2024 - Oamenii sau minunat de faptul ca Aurora Boreala s-a putu vedea din locuri neobisnuite. In fapt este vorba de o furtuna geomagnetica sau solara, care dincolo de frumusetea incontestabila, poate avea consecinte dezastruoase pentru retetele electrice sau chiar pentru comunitatile care s-ar baza exclusiv…

Cum s-a vazut aurora boreala din Romania și cum pot fi oamenii afectați de contextul in care s-a produs acest fenomen optic

12:40, 11.05.2024 - Aurora boreala a fost vizibila din Romania in noapte de 10 spre 11 mai 2024. Fenomenul a fost vizibil in contextul in care s-au produs eruptii solare care au perturbat campul magnetic al Pamantului.

O inregistrare video extraordinara prezinta detalii impresionante ale suprafeței Soarelui. Datele sunt obținute de sonda Solar Orbiter a Agenției Spațiale Europene

09:55, 04.05.2024 - Peisajul ca dintr-o alta lume al Soarelui, inclusiv muschi coronali, ploaie solara si spirale de gaz inalte de 10.000 de kilometri, este dezvaluit in imagini filmate de sonda spatiala Solar Orbiter, informeaza News.ro.Observatiile, transmise de sonda Agentiei Spatiale Europene (ESA), dezvaluie structuri…

Sateliții Starlink ai lui Elon Musk ar putea eroda campul magnetic al Pamantului și sa ne otraveasca, incet, pe toți

14:55, 19.04.2024 - Un fost fizician de la NASA a declarat pentru DailyMail.com ca gunoaiele spațiale ar putea afecta atmosfera Pamantului, ducand la un „experiment de geoinginerie neplanificat”. Sateliți precum Starlink, ai lui Elon Musk ar putea perturba magnetosfera Pamantului.

O eclipsa totala de soare va avea loc pe 8 aprilie. De unde va fi vazuta și ce iși propun oamenii de știința FOTO

17:30, 22.03.2024 - Orice punct de pe suprafața Pamantului ar trebui sa experimenteze o eclipsa totala de soare doar o data la 375 de ani, in medie. Locuitorii din Carbondale, Illinois sunt pe cale sa traiasca o astfel de experiența pentru a doua oara, in doar șapte ani.

1500 de angajați de la Șantierul Naval Mangalia i-au trimis o scrisoare deschisa lui Ciolacu. Oamenii cer masuri urgente: riscurile, in caz contrar

11:30, 18.03.2024 - “In numele celor 1500 de lucratori romani ramasi in santierul naval din Mangalia, adresam aceasta petitie catre dumneavoastra, in contextul situatiei critice cu care ne confruntam. Scopul acestei petitii este de a obtine sprijinul necesar pentru protejarea locurilor de munca si redresarea santierului…

Erupție pe soare: o furtuna magnetica lovește Pamantul in scurt timp (VIDEO)

14:16, 08.03.2024 - O erupție a avut loc pe Soare, iar o furtuna magnetica este așteptata pe Pamant, relateaza  publicația The Watchers. Se pare ca erupția a avut locpe 5 martie. Furtuna magnetica e așteptata sa atinga ușor Pamantul la sfarșitul zilei de 8 martie, iar pe 9 martie sunt posibile mici furtuni geomagnetice…

Se intampla o data la patru ani: 2024, an bisect! Saltul de credința, semnificația spirituala a zilei de 29 februarie

23:35, 27.02.2024 - Aceasta zi speciala este, de fapt, una de recuperare. Pamantului ii ia cu aproape șase ore mai mult sa mearga in jurul Soarelui decat cele 365 de zile din anul nostru calendaristic. De aceea, adaugam o zi atipica de 24 de ore la fiecare patru ani. „Dupa doar un secol fara zi bisecta, vara nu avea sa…


Ce parere ai despre aceasta stire?