Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O coloană de blindate rusești înaintează în sud-estul Ucrainei (armata ucraineană)

Publicat:

O coloana de blindate rusești inainteaza in sud-estul Ucrainei, unde un nou front a fost deschis luni, a anunțat, miercuri, armata ucraineana, potrivit AFP.

Foto: (c) / XINHUA ARHIVA

'Avem informații în legatura cu înaintarea, pe ruta Starobicevo-Telmanovo, a unei coloane formate din 100 de vehicule, printre care tancuri, blindate și lansatoare de rachete multiple 'Grad'', a precizat, într-un comunicat, centrul de presa al al armatei ucrainene.

Aceasta coloana, 'marcata printr-un triunghi sau un cerc alb',…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rusia a lansat o ofensiva terestra in nord-estul Ucrainei. Armata ucraineana: primele atacuri au fost respinse, luptele continua

15:21, 10.05.2024 - Rusia a lansat vineri o ofensiva terestra in regiunea Harkov (nord-est) si a incercat „sa strapunga liniile de aparare” ucrainene, a anuntat Ministerul Apararii ucrainean, afirmand ca luptele continua in acest sector, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

"Drumul spre iad". Armata ucraineana face public un video cu zeci de tancuri rusești arse pe linia frontului in Donețk (VIDEO)

14:50, 05.05.2024 - Forțele armate ale Ucrainei au publicat un videoclip in care arata 42 de tancuri rusești arse in regiunea Donețk. Ministerul ucrainean de la Kiev a descris imaginile ca aratand „drumul spre iad”.

Sursa ucraineana: un oraș din estul Ucrainei au putea fi cucerit de ruși

14:50, 03.05.2024 - Caderea orașului Ceasiv Iar din regiunea Donețk este, probabil, doar o chestiune de timp. Anunțul a fost facut de un ofițer de informații militare ucrainene. Rușii iși propun sa cucereasca orașul pana pe 9 mai cand sarbatoresc Ziua Victoriei.

Rusia susține ca a cucerit inca un sat langa Avdiivka. Armata ucraineana se teme de o ofensiva puternica in saptamanile urmatoare

15:41, 29.04.2024 - Armata rusa, care castiga teren in fata fortelor ucrainene aflate in dificultate, a revendicat luni ocuparea unui nou sat, Semenivka, situat pe frontul de est al Ucrainei unde avanseaza rapid, informeaza AFP, potrivit Agerpres. 

Pentagonul a trimis rachete ATACMS in Ucraina pentru ca armata Kievului sa poata lovi ținte valoroase rusești in Crimeea

12:20, 26.04.2024 - Pentagonul a declarat ca rachetele ATACMS cu raza lunga de acțiune, din care SUA au furnizat Ucrainei peste o suta, sunt necesare pentru a lovi ținte rusești in Crimeea, anexata temporar, unde se afla centrul forțelor aeriene și terestre ale inamicului, scrie The New York Times.

Rușii au testat „tactica gandacilor” in direcția Herson. Ucraineii au distrus o coloana de blindate rusești in sectorul Kremina

15:25, 07.04.2024 - Armata rusa iși continua incercarile de a gasi tactici mai reușite in zona Krinok, pe malul stang al raului Nipru, in regiunea Herson. Inamicul dorește sa forțeze trupele ucrainene sa iasa din punctele de sprijin ocupate.

Armata ucraineana se afla intr-o situatie dificila in apropierea orasului Ceasiv Iar din estul tarii. Rusia a intensificat utilizarea bombelor ghidate puternice

05:45, 26.03.2024 - Armata ucraineana a afirmat luni ca se afla intr-o situatie dificila in apropierea orasului Ceasiv Iar din estul tarii, unde Rusia isi concentreaza ofensiva, transmite AFP, citat de AGERPRES. Moscova a facut progrese pe front in ultimele luni, sporindu-si avantajul, deoarece Kievul se confrunta cu…

Armata ucraineana avertizeaza in privința unei ofensive rusești cu 100.000 de soldați

16:50, 22.03.2024 - Comandantul Fortelor Terestre ale Ucrainei, Oleksandr Pavliuk, a declarat vineri ca este „posibil” ca rușii s- lanseze in vara o ofensiva rusa implicand 100.000 de soldați si a apreciat totodata ca aceasta este „cea mai sumbra previziune”.


Ce parere ai despre aceasta stire?