Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nu toate alimentele ultraprocesate sunt rele. Ce ar trebui să știi, potrivit nutriționiștilor

Publicat:

Unele studii recente au asociat o dieta bogata in alimente ultraprocesate cu un risc crescut de boli de inima, diabet de tip 2, depresie și demența. In timp ce discuțiile se concentreaza adesea pe impactul lor negativ, pot exista unele excepții care merita explorate.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Top 5 alimente ultraprocesate pe care poți sa le consumi. Ce beneficii au pentru sanatate

11:55, 14.03.2024 - Se știe ca alimentele ultraprocesate pot fi daunatoare pentru organism. Sunt bogate in calorii și zahar, dar pot ridica și glicemia mult mai mult decat alimentele care au trecut printr-o procesare minima. De regula, acestea conțin ingrediente care pot duce la probleme grave de sanatate. Pe de alta parte,…

Cum sa iți pregatești organismul pentru Postul Paștelui. Alimentele pe care ar trebui sa le consumi in cele 40 de zile

00:00, 14.03.2024 - Cum sa iți pregatești organismul pentru Postul Paștelui. Alimentele pe care ar trebui sa le consumi in cele 40 de zilePostul Paștelui va incepe in doar cateva zile, astfel ca cei care doresc sa renunțe provizoriu in scop religios la tot ce inseamna alimente de origine animala ar face bine sa se pregateasca…

Discuții aprinse despre raul pe care il fac sau nu alimentele ultraprocesate, intr-o lume cuprinsa de moda dietelor

04:25, 08.03.2024 - In lumea febrila a dietei și a nutriției, anul trecut a fost dominat de discuții aprinse despre raul (sau nu) alimentelor ultraprocesate. Acestea nu s-au limitat doar la mass-media, ci au generat, in mod neobișnuit, dezbateri la fel de zbuciumate in cercurile academice. Așadar, care este "adevarul"…

Studiu: Alimentele ultraprocesate sunt legate de 32 de efecte nocive pentru sanatate

15:40, 29.02.2024 - Alimentele ultraprocesate (UPF) sunt direct legate de 32 de efecte nocive pentru sanatate, inclusiv un risc mai mare de boli de inima, cancer, diabet de tip 2, sanatate mintala negativa și deces prematur, potrivit celei mai mari analize de acest gen din lume.

Alimentele ultraprocesate sunt legate de 32 de efecte nocive asupra sanatații

14:25, 29.02.2024 - Alimentele ultraprocesate sunt legate de 32 de efecte nocive pentru sanatate. Cea mai ampla analiza din lume constata asocieri directe cu riscuri mai mari de cancer, boli de inima și moarte prematura.

Cele mai frecvente 3 simptome ale cancerului de tiroida pe care nu ar trebui sa le ignori 

17:51, 27.02.2024 - Cancerul tiroidian este o creștere anormala a celulelor tiroidiene ce are potențialul de a se raspandi in alte parți ale corpului. Acesta se dezvolta in momentul in care celulele tiroidiene care formeaza glanda in forma de fluture ce este situata dedesubtul corzilor vocale aduna mutații genetice care…

Cele mai frecvente 3 simptome ale cancerului de tiroida pe care nu ar trebui sa le ignori 

09:00, 27.02.2024 - Cancerul tiroidian este o creștere anormala a celulelor tiroidiene ce are potențialul de a se raspandi in alte parți ale corpului. Acesta se dezvolta in momentul in care celulele tiroidiene care formeaza glanda in forma de fluture ce este situata dedesubtul corzilor vocale aduna mutații genetice care…

Alimentele care par sa accelereze procesul de imbatranire. Ce ar trebui sa ocolim

01:06, 23.02.2024 - Alimente care par sa accelereze procesul de imbatranire. Ce ar trebui sa ocolimExista cateva alimente care accelereaza procesul firesc de imbatranire. Ele pot contribui la un aspect mai inaintat decat varsta biologica. Mai grav este ca pot scurta durata vieții. Afla de la specialiști care sunt cele…


Ce parere ai despre aceasta stire?