Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Noi compuşi chimici ce pot elimina parazitul malariei, descoperiţi de cercetătorii din Africa de Sud (studiu)

Publicat:

O echipa de oameni de stiinta din Africa de Sud a descoperit anumiti compusi chimici care ar putea fi utilizati in cadrul unei noi linii de medicamente antimalarice si chiar pentru eliminarea parazitului aflat la originea bolii infectioase, ceea ce nu pot face cele mai multe medicamente disponibile, informeaza vineri Reuters. Cercetarea condusa de Universitatea din Pretoria si publicata in jurnalul din aceasta saptamana, a constatat ca anumiti compusi chimici utilizati in studii pentru tratamentul tuberculozei si cancerului - inhibitorul JmjC ML324 si candidatul clinic antituberculos…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Olaf Scholz, catre studenții chinezi: Nu fumam toți canabis in Germania

12:35, 15.04.2024 - Cancelarul german Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi ca nu vor fi nevoiți sa fumeze canabis daca aleg sa studieze in Germania, explicand ca Berlinul a legalizat canabisul tocmai in speranța ca consumul va scadea, transmite Reuters.Declarațiile lui Scholz au fost facute in timpul unei…

Sezonul capușelor și boala Lyme. Specialiștii propun o noua soluție

10:50, 27.03.2024 - Boala Lyme și sezonul capușelor Temperaturile in creștere ce au urmat unei ierni ușoare ajuta capușele sa devina active și sa transmita, in numar mai mare și mai devreme, boala Lyme. Conform Institutului Național de Sanatate Publica, in Romania, la nivel național, in anul 2018, au fost confirmate 532…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Beep-urile, o sursa suplimentara de stres in spitale!

15:51, 14.03.2024 - Beep-urile și alarmele aparatelor din majoritatea secțiilor din spitale sunt adesea surse de stres pentru pacienți, cadre medicale, vizitatori…, cu consecințe grave. Beep-urile, mai frecvente in secțiile de terapie intensiva, au menirea de a alerta personalul medical in cazul apariției unei probleme.…

Ornitologii au gasit o pasare rara, considerata disparuta

02:10, 24.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Texas din El Paso au petrecut șase saptamini in cautarea pasarii rare cu creasta galbena (Prionops alberti) in jungla din Republica Democratica Congo. Pina in prezent, Coiful cu cresta galbena nu mai fusese vazut de aproape doua decenii, din care cauza a fost considerat…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…


Ce parere ai despre aceasta stire?