Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nişte desene 3D descoperite în deşertul Arabiei sînt mai vechi decît piramidele sau Stonehenge

Publicat:

In urma cu trei ani, in plin deșert, in nordul , se descopereau niște desene in piatra, in relief, reprezentari in marime naturala ale unor camile, cai și magari. Oamenii de știința au crezut ca sint opera contemporanilor celor care au sculptat in piatra bijuteriile de la Petra, in Iordania. Analiza desenelor arata insa ca sint cu mult mai vechi. Chiar daca au fost erodate de-

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Amforele descoperite pe o epava romana i-au surprins pe oamenii de știința 

04:25, 26.04.2024 - Prima analiza in profunzime a incarcaturii unei epave romane din secolul al IV-lea, descoperita in largul coastelor insulei Mallorca in 2019, a fost publicata recent in revista Archaeological and Anthropological Sciences. Cercetatorii au adoptat o abordare cuprinzatoare a analizei, folosind analiza…

Soluții de bricolaj care trec testul timpului, fabricate in Romania. „Ce foloseau la casele vechi de arata impecabil, nu ca astea noi?“

07:20, 16.03.2024 - Romanii care fac renovari, restaurari sau construcții ale propriilor case cauta alternative la noile metode de zugraveala, varuiala sau tencuiala. Oamenii sunt nemulțumiți de ce se gasește pe piața și vor sa faca lucruri ca altadata, frumoase și caștigatoare in lupta cu timpul.

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Cele mai vechi unelte din piatra din Europa au fost descoperite aproape de granița Romaniei și au 1,4 milioane de ani

07:06, 11.03.2024 - O metoda de datare bazata pe radiatie cosmica a stabilit ca uneltele din piatra descoperite in regiunea Transcarpatia (Ucraina), in apropiere de granița cu Romania, sunt cea mai veche dovada a prezentei omului in Europa - acum 1,4 milioane de ani. Acest lucru demonstreaza ca popularea continentului…

Cele mai vechi unelte din piatra din Europa au 1,4 milioane de ani

08:05, 08.03.2024 - Uneltele de piatra descoperite in Ucraina datand de 1,4 milioane de ani ar putea fi primele indicii concrete ale prezenței hominidelor in Europa, potrivit unui studiu recent. Evident, aceste instrumente nu au fost facute de oamenii moderni, ci mai degraba de o specie verișoara disparuta, relateaza Rador…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Science Report: Resturi fosile ale unui mamifer total neobișnuit au fost descoperite in Patagonia ● Un lac uriaș a aparut in cel mai arid loc din America de Nord ● Cel mai vechi ruj din lume a fost descoperit in Iran

18:00, 26.02.2024 - Resturi fosile ale unui mamifer total neobișnuit au fost descoperite in Patagonia ● Un lac uriaș a aparut in cel mai arid loc din America de Nord ● Cel mai vechi ruj din lume a fost descoperit in Iran

Misterul unei disparitii vechi de 20 de ani ar putea fi rezolvat, dupa ce oasele apartinand unui copil au fost descoperite in gradina unei case din Franta

03:06, 11.02.2024 - 20 de ani de nepasare, de mister si de minciuni. Misterul unei disparitii vechi de 20 de ani ar putea fi rezolvat in sfarsit, dupa ce oasele unui copil de „4 sau 5 ani” au fost descoperite in gradina unei case din Pantin, Franta. Mama si fostul ei sot au fost inculpati in acest caz si incarcerati, insa…


Ce parere ai despre aceasta stire?