Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nicolae Kalinderu, autorul primului tratat de medicină internă din România

Publicat:

La mijlocul secolului al 19-lea, trei mari savanți aveau sa revoluționeze medicina romaneasca, și anume , și . Acesta din urma, primul internist roman ale carui lucrari au fost cunoscute in strainatate, dupa afirmația prietenului sau, Victor Babeș, este considerat unul dintre cei mai mari clinicieni interniști și primul clinician cercetator […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Geoana, intrebat daca Romania ar trebui sa trimita Ucrainei sisteme Patriot: E o decizie pur interna, nu intervenim noi de la NATO 

19:50, 16.05.2024 - Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a afirmat, joi, la Radio Europa FM, intrebat daca Romania ar trebui sa dea Ucrainei sisteme Patriot, ca este „o decizie pur interna” și ca NATO nu va incerca „sa incline balanța intr-o forma sau in cealalta”. El precizeaza insa ca oferirea de ajutor…

Ministrul Justiției: „Cel mai tanar roman care a consumat droguri are 8 ani. Avem consumatori din ce in ce mai tineri”

10:31, 11.05.2024 - Fenomenul drogurilor nu a fost tratat de statul roman „foarte pragmatic”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, la Digi 24, vorbind despre o scadere alarmanta a varstei consumatorilor din țara noastra, relateaza News.ro.„Fenomentul drogurilor n-a fost tratat intotdeauna foarte pragmatic de…

Au aparut primele capșuni romanești: Prețul la care se vand le fac sa devina 'fructe de lux'

18:20, 20.04.2024 - Romania importa o mare parte din fructele pe care le consumam, insa avem și o producție interna de fructe, printre care se numara și capșunile. Acestea au fost printre primele produse de acest gen care au aparut pe piața interna in acest an, dar prețul lor este destul de ridicat.

Clujul face un pas important spre realizarea primului transplantul hepatic din medicina ardeleana - FOTO

22:21, 17.04.2024 - Clujul va face din luna mai 2024 transplanturi hepatice la Cluj-Napoca, dupa includerea Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie (IRGH) „Octavian Fodor” in Programul Național de Transplant Hepatic. Deja, instituția medicala a fost deja acreditata pentru a realizarea aceste intervenții salvatoare.Lansarea…

Sectorul 4 a demarat lucrarile de construire, de la zero, a Centrului de Diagnostic, Tratament și Cercetare a Tuberculozei

15:36, 10.04.2024 - Noul centru de specialiate, ce va funcționa in subordinea Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” va fi edificat in Calea Șerban Voda  nr. 189. La finalul lucrarilor tocmai incepute, instituția va deveni un reper, un model de structura spitaliceasca  ce va indeplini toate cerințele europene…

Eroii nevazuți ai Romaniei. Profesorii pensionari din Iași care mediteaza gratuit copiii fara posibilitați

07:15, 06.04.2024 - In calitate de scriitor și jurnalist umblu mult prin țara: cel puțin doua luni pe an fac la picior diverse județe, orașele, sate. E un sentiment puternic ca noi nu ne cunoaștem țara in care traim. Ca de multe ori traim in bule mici, inchise și ca deseori tragem concluzii pe baza unor informații insuficiente,…

Spitalul Colțea, unde au vindecat și au salvat vieți medici precum Carol Davila și Victor Babeș. O istorie de peste 300 de ani

17:30, 09.03.2024 - In centrul Bucureștiului se afla un spectaculos palat, care intre pereții sai superbi ascunde un spital. De 320 de ani incoace. Este vorba despre Spitalul Colțea, prima și cea mai spectaculoasa unitate medicala din Romania, dar nu numai.


Ce parere ai despre aceasta stire?