Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Muzica şi sănătatea: Ascultarea melodiilor preferate poate reduce durerea, sugerează un studiu

Publicat:

Muzica preferata ne poate ajuta sa facem fata mai bine durerii fizice. Cercetatorii au descoperit ca ascultarea muzicii preferate reduce intensitatea si neplacerea durerii, cunostinte care ar putea optimiza terapiile pentru durere bazate pe muzica.

Un nou studiu releva faptul ca muzica preferata de un pacient amelioreaza eficient disconfortul fara a fi nevoie de medicamente, sporind capacitatea individului de a face fata durerii fizice.

Cantecele, recitalurile sau spectacolele pe care participantii le-au preferat au depasit semnificativ clipurile generice de muzica relaxanta in…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Ce legatura exista intre perne și accident vascular cerebral mortal? Experții au elucidat misterul: afla daca ești in pericol

19:00, 28.02.2024 - Utilizarea pernelor in stil „shogun” poate face ca evenimentul medical ucigaș, AVC-ul sa fie mai probabil din cauza modului in care gatul se indoaie, au descoperit cercetatorii japonezi. Așadar, dormitul pe perne inalte ar putea crește riscul de accident vascular cerebral, sugereaza cercetatorii.Pernele…

Romania se afla pe primul loc cu o creștere de 233% a cautarilor de calatorii in scopuri balneare

08:55, 27.02.2024 - Destinațiile balneare de top pentru 2024 au fost dezvaluite intr-un sondaj realizat recent de platforma SpaSeekers.com, pe baza datelor de cautare Google. Romania se afla pe primul loc cu o creștere de 233% a cautarilor de calatorii in scopuri balneare. Studiul indica, de asemenea, Franța, China…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…

Muzica mentine creierul in forma

00:45, 13.02.2024 - Mai multe studii au demonstrat ca muzica poate avea o mulțime de beneficii pentru creier, inclusiv imbunatațirea funcțiilor cognitive, conservarea memoriei, dezvoltarea legaturilor sociale și susținerea unei stari de spirit bune. Este important de menționat ca beneficiile par sa fie mai semnificative…

Muzeul de Arta Brașov lanseaza catalogul „Ecouri ale prestigiului”, de Ziua Naționala a Lecturii

19:05, 12.02.2024 - Muzeul de Arta Brașov lanseaza catalogul „Ecouri ale prestigiului” de Ziua Naționala a Lecturii, joi, 15 februarie 2024, incepand cu ora 17. Evenimentul va avea loc la sediul muzeului și va fi moderat de Laura Bercean, intr-o discuție participativa cu Alexandra Ilnițchi-Ardelean, autoarea catalogului,…


Ce parere ai despre aceasta stire?