Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mutație genetică rară care provoacă orbire asociată cu o inteligență peste medie?

Publicat:

O mutatie genetica rara care provoaca orbire pare sa fie asociata cu o inteligenta peste medie, arata un nou studiu intocmit de cercetatorii de la Universitatea din Leipzig. Comunicarea neuronilor prin sinapse este esentiala pentru buna functionare a creierului, fapt dovedit de deficientele cognitive si chiar dizabilitatile care apar atunci cand acest mecanism molecular complex de conexiune interneuronala este compromis, de exemplu prin proteinele presinaptice modificate. Doi neurobiologi au fost surprinsi dupa ce au citit intr-o publicatie stiintifica despre o mutatie care provoca orbirea unor…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

NASA a descoperit un semnal neașteptat din afara galaxiei noastre: vor sa localizeze sursa misterioasa sau sa gaseasca explicații

06:06, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la NASA au primit un „semnal” neașteptat din afara galaxiei noastre. Pana in acest moment nu exista multe explicații. „Este o descoperire complet intamplatoare”, a declarat Alexander Kashlinsky, cosmolog la Universitatea din Maryland și la Centrul Goddard Space Flight Center al…

Model dedicat limbii romane pentru inteligența artificiala  

14:26, 14.05.2024 - O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii romane ce poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I.   Modelul este „open source”, deci va putea fi accesat și folosit de oricine dorește sa construiasca instrumente bazate…

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Proiect de peste 1,2 milioane de euro, pentru elevii și tinerii vulnerabili, la Școala Panaci

11:05, 20.03.2024 - Școala Gimnaziala Panaci, in parteneriat cu Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava, a derulat Proiectul "Copii și tineri integrați pentru o lume mai buna", cu o durata de trei ani de zile. Proiectul a beneficiat de un grant in valoare de 1.212.665 euro oferit de Norvegia ...

Firea iese din cursa „cu cicatrici”: „Este crezul meu politic”

18:10, 19.03.2024 - Gabriela Firea a facut primele declarații publice dupa anunțul potrivit caruia va primi un loc eligibil pentru Parlamentul European, in locul candidaturii la Primaria Capitalei. „“Ai invins? Continua! Ai pierdut? Continua!” Oamenii pe primul loc, in orice funcție publica, aleasa sau numita – acesta…

Inteligența artificiala ii sperie pe politicieni. Ministrul Digitalizarii nu este de acord cu clipurile amuzante despre aceștia

10:05, 26.02.2024 - Inteligența artificiala ii sperie pe politicieni. Dupa ce in mediul online au aparut videoclipuri create cu ajutorul AI in care Klaus Iohannis, Liviu Dragnea sau Marcel Ciolacu apar pe post de lautari, ministrul Digitalizarii vrea stoparea acestui fenomen, intrucat, spune el, ar putea afecta imaginea…

Recunoaștere internaționala a Brandului Turistic al Țarii Hațegului: Finalist in Competiția Transform Awards 2024

20:35, 18.02.2024 - Proiectul turistic al Țarii Hațegului a obținut o performanța notabila in cadrul uneia dintre cele mai prestigioase competiții de branding din Europa, Transform Awards 2024, fiind selectat ca finalist in categoria „Cel mai bun brand de loc sau de țara”. Aceasta recunoaștere vine ca rezultat…

Japonia va lansa primul satelit din lemn din lume, de marimea unei cani de cafea, pentru a combate poluarea in spațiu

16:15, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume: un satelit minuscul care este facut din lemn, scrie duminica, 18 februarie, News.ro citand The Guardian.Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala…


Ce parere ai despre aceasta stire?