Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mușcătura de căpușă – Ce să faci dacă ești mușcat de o căpușă!

Publicat:

Sezonul de picnicuri și excursii la munte este abia la inceput, dar veștile amenințatoare despre mușcaturile de capușe infectate cu Borrelia parca iți taie cheful de ieșit in aer liber. Totuși, daca ești atenta și respecți anumite reguli de prevenție (de ex. vestimentația adecvata și folosirea soluțiilor impotriva insectelor), lucrurile nu stau chiar atat de rau. Iar, daca ai avut nenorocul de a fi mușcat de capușa, afla cum sa faci ca efectele sa fie cat mai puțin nocive. Dr. Rareș Simu, medic specialist in imunologie, homeopatie și alergologie, ne-a explicat ce sa facem in cazul in care ne gasim…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sfaturi pentru o piele sanatoasa și protejata in sezonul estival, oferite de un medic din Timișoara

11:20, 20.05.2024 - Sfaturi pentru o piele sanatoasa și protejata in sezonul estival, oferite de un medic din Timișoara. Odata cu sosirea verii, pielea noastra necesita o atenție speciala pentru a se menține sanatoasa și protejata impotriva efectelor daunatoare ale soarelui și ale altor factori externi.

Mușcatura de capușa, o urgența? Cand este periculoasa muscatura de capusa si cum trebuie sa procedezi cand patesti asta

11:55, 17.04.2024 - O singura vizita la secția de infecțioase sau la serviciul de urgența este suficienta pentru a conștientiza numarul crescand al persoanelor mușcate de capușe. Chiar si medicii spun ca incidenta a crescut in ultimii ani si ca aceste insecte apar si in locuri mai putin obisnuite. Totuși, mușcatura de…

Invazie de capușe! Tot mai mulți oameni ajung la spital: ce ne recomanda experții

07:25, 11.04.2024 - In ultima perioada aproape 30 de persoane din județul Olt au ajuns la urgențe din cauza mușcaturilor de capușe, in timp ce in Buzau numarul a ajuns la 10. Din pacate numarul cazurilor este in creștere, iar medicii ne sfatuiesc sa avem grija pe unde ne plimbam. Capusele sunt foarte mici si de obicei…

Ce trebuie sa faci daca ai fost mușcat de o capușa?! Sfaturi utile din partea specialiștilor

16:50, 10.04.2024 - Ce boli transmit capușeleCapușele, aparținand clasei arahnidelor, sunt paraziți externi care se hranesc cu sangele gazdei lor. In timpul alimentarii, capușele pot transmite agenți patogeni responsabili de boli grave la om. Printre acestea, boala Lyme și encefalita de capușe se numara printre cele mai…

Daca ai aceasta grupa de sange, ești ținta aproape sigura pentru capușe

15:05, 05.04.2024 - Doar 20% dintre capuse sunt infectate, iar procentul celor care transmis boala Lyme este de pana la 3%. Chiar daca procentul este mic, asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam masuri, pentru ca riscul exista.Cercetatorii cehi au descoperit ca exista o grupa sanguina predispusa la mușcaturile de capușe…

A inceput sezonul capușelor mai devreme. La Turda e plin deja in parcuri și spații verzi!

17:06, 03.04.2024 - Deja au aparut primele caușe in parcurile turdene la fel și pe spațiile verzi. Cu aceasta ocazie s-au semnalat și primele cazuri la urgențe. Practic „sezonul” capușelor a inceput mai devreme, cel puțin cu o luna. Primele cazuri erau de obicei prin mai, dar iata ca vremea calda a scos turdenii din case…

Incepe sezonul capușelor: Masuri de prevenție pentru oameni și animale de companie. Ce sa facem daca ne mușca o insecta

10:36, 03.04.2024 - Incepe sezonul capușelor: Masuri de prevenție pentru oameni și animale de companie. Ce sa facem daca ne mușca o insecta Sezonul capușelor: Cum ne ferim de insecte. Inceputul lunii aprilie și temperaturile calde aduc cu ele un inamic pentru oameni, dar și pentru animale: capușele. Zilele de primavara…

Sezonul capușelor și boala Lyme. Specialiștii propun o noua soluție

10:50, 27.03.2024 - Boala Lyme și sezonul capușelor Temperaturile in creștere ce au urmat unei ierni ușoare ajuta capușele sa devina active și sa transmita, in numar mai mare și mai devreme, boala Lyme. Conform Institutului Național de Sanatate Publica, in Romania, la nivel național, in anul 2018, au fost confirmate 532…


Ce parere ai despre aceasta stire?