Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Moșnenii din curbura Carpaților: Păltinenii Buzăului

Publicat:

Din vremuri imemoriale moșnenia a avut la noi un rol și o importanța prea puțin studiate și ințelese. Pentru unii istorici moșnenii erau țaranii liberi, pentru alții erau intermediari intre boieri și țarani sau, in cel mai bun caz, clasa sociala aparte. Istoriografic problema a ajuns in preocuparile acestora spre sfarșitul secolului al XIX-lea și inceputul celui urmator.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fierbatorile de la Beciu, minunea naturala aproape necunoscuta din zona Carpaților de Curbura VIDEO

09:31, 22.05.2024 - Minunile Geoparcului UNESCO „Ținutul Buzaului” ies la lumina rand pe rand. Mai puțin celebri decat Paclele Mari și Paclele Mici, vulcanii cunoscuți ca „Fierbatorile de la Beciu” sunt aduși in atenția turiștilor prin intermediul campaniei de promovare „La noi in Buzau”.

Vulcanii Noroioși, asaltați de turiști in cea de-a doua zi de Paște. „Veniți in Romania, ca e atat de frumoasa de n-aveți aer“

17:25, 06.05.2024 - Sute de turisti din toata țara au evadat in a doua zi de Paste in peisajul selenar de la Vulcanii Noroiosi din judetul Buzau. Aflați intre dealurile Carpatilor de Curbura, vulcanii sunt unici in Europa si atrag de la an la an tot mai mulți turiști care se declara fermecați de peisaj.

HARTA. Ploile pun stapanire pe aproape toata țara. ANM a emis și un cod galben de vreme rea la munte

10:21, 23.04.2024 - Meteorologii au anunțat ploi in majoritatea regiunilor tarii, pana miercuri dimineata, dar si precipitatii mixte la munte. De asemenea, au emis un cod galben de precipitatii insemnate cantitativ pentru Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si de Curbura si pentru zona de deal a Olteniei.

Iarna nu se da dusa: Cod galben de ninsori insemnate cantitativ in 14 judete

08:15, 22.04.2024 - O atentionare Cod galben de ninsori insemnate cantitativ pentru Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura va intra in vigoare luni, la ora 18:00, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Agerpres.

Oferta de Paște a maeștrilor culinari din zona Carpaților de Curbura. Secretul pastramei de berbecuț intreg

23:50, 31.03.2024 - Se apropie Paștele și deja gandul ne fuge la mesele bogate, in familie, de pe care nu vor lipsi bunatațile din carne de miel sau berbecuț. Producatorii de afumaturi tradiționale primesc deja comenzi, cele mai multe de la romani stabiliți in strainatate.

De vizitat: Colecția Publica Cinegetica din Sfantu Gheorghe

21:40, 29.03.2024 - Colecția Publica Cinegetica cuprinde peste 300 de trofee, din care multe au participat la expoziții mondiale și care ocupa locuri proeminente ale clasamentului mondial. Vizitatorii pot admira diorama Carpatilor de Curbura, sala Africa, sala trofeelor de selectie, camera de vanatoare, barlogul ursului…

Prognoza meteo 20 martie. Temperaturi in scadere, ploi și ninsori: episod de iarna severa

06:40, 20.03.2024 - Vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare in Moldova, mixte in sudul si estul Transilvaniei si mai ales ploi si lapovița in Maramureș, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei. In zona montana, va ninge in general slab cantitativ. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre…


Ce parere ai despre aceasta stire?