Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Moartea cardiacă subită cercetată pe modele de șoareci

Publicat:

Cu ajutorul soarecilor modificati genetic, oamenii de stiinta au produs modele pentru a studia in detaliu moartea cardiaca subita si a intelege mecanismele care stau la baza acestei afectiuni ereditare. Cardiomiopatia aritmogena este o boala de inima care poate duce la moarte subita, afectand in special sportivii tineri. Cercetatorii de la universitatea din Basel, din Elvetia, au reusit sa produca modele de soareci modificati genetic, care dezvolta o boala similara cu cea de la om. Acest lucru a permis echipei sa identifice mecanisme necunoscute pana acum si potentiale tinte terapeutice. In august…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studenții unei universitați din Rusia contesta denumirea unui centru științific in amintirea unui filosof citat des de Putin. Reacția acida a lui Dughin

18:15, 15.04.2024 - Un grup de studenți de la Universitatea de Stat pentru Științe Umaniste din Rusia a lansat o petiție pentru redenumirea unui centru științific care a fost inființat acum cateva luni in amintirea filosofului Ivan Ilin, un simpatizant al fascismului citat adesea președintele rus Vladimir Putin, relateaza…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…

(VIDEO) Pacienții cu „boli obișnuite” vor plati taxa de 10% pe concediile medicale

18:50, 09.04.2024 - Pacienții cu „boli obișnuite” vor plati in continuare cotizația de 10% la asigurarile de sanatate din indemnizațiile concediilor medicale. Mihai Constantin, purtatorul de cuvant al Guvernului, a anuntat marti ca restul categoriilor de concedii medicale sunt scutite de la plata acestei cotizații, inclusiv…

LIVE TEXT si VIDEO: Expozitia Praguri, la Muzeul Ion Jalea. Constantenii, invitati sa admire fotografii ce exploreaza ideea de amintiri si locuri ale copilariei din satele Dobrogei (FOTO)

15:05, 28.03.2024 - Muzeul "Ion Jalea" gazduieste, azi, 28 martie 2024, vernisajul expozitiei de fotografie "Praguri" a artistei Iris Maria Tusa. Expozitia este curatoriata de Lelia Rus Pirvan, directorul Muzeului de Arta Constanta, artist visual si conferentiar la Facultatea de Arte a Universitatii "Ovidius", Ioana Predescu,…

Cercetatorii au decoperit o tehnica de extragere a aurului din dispozitivele electronice vechi. In ce consta procedura

11:55, 20.03.2024 - Cercetatorii de la ETH Zurich din Elveția au raportat o descoperire care ar putea oferi o soluție la una dintre problemele majore ale vremurilor noastre: deșeurile generate de produsele electronice vechi și stricate pe care le avem acasa. Aceasta noua metoda de extracție a aurului din componente electronice…

Fostul jucator NHL Konstantin Koltsov a murit in urma unei „sinucideri aparente” la Miami

00:25, 20.03.2024 - Fostul jucator NHL Konstantin Koltsov, care se intalnea cu starul tenisului Aryna Sabalenka, a sarit de pe balconul elegant al hotelului intr-o „aparenta sinucidere”, potrivit New York Post . Koltsov, fostul atacant al Penguins care se intalnea cu starul tenisului Aryna Sabalenka, a murit la varsta…

Cainii robot, controlați cu ajutorul Inteligenței Artificiale, noile ajutoare pentru nevazatori

18:15, 26.02.2024 - Cainii reali au nevoie de ani intregi de pregatire, pe cand roboții sunt gata imediat ce se incarca la priza. Bineințeles, cainii cu inteligența artificiala pot fi folosiți și pentru supravegherea locuințelor, dar și pentru divertisment. Tot mai multe companii au inceput sa dezvolte așa-numiții caini…

Apare un uriaș distrugator de atomi: Are misiunea sa gaseasca 95% din porțiunea de Univers care lipsește

21:55, 05.02.2024 - Cercetatorii de la cel mai mare accelerator de particule din lume, situat in Elveția, au inaintat propuneri pentru un nou supercolider, mult mai mare.Scopul acestuia este de a descoperi noi particule care ar revoluționa fizica și ar duce la o ințelegere mai completa a modului in care funcționeaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?