Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, achiziţionează echipamente noi pentru apărare

Publicat:

a anuntat ca in acest an bugetul alocat achizitiei de echipamente militare este mai mare fata de cel precedent in contextul cresterii economice.

"Ne-am luat angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Armata ceea ce s-a si intamplat incepand din anul 2017. In acest an, suma alocata va fi consistent mai mare fata de cea de anul trecut intrucat cresterea economica a fost mai mare iar intre 33 si 40 la suta din cei 2 la suta vor fi folositi pentru inzestrare", a declarat , ministrul Apararii, in cadrul evenimentului de sambata.

Suma alocata pentru anul 2018…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Blinken anunta un nou ajutor militar pentru Ucraina, cu livari rapide pentru a stavili ofensiva rusa

19:30, 15.05.2024 - Secretarul american de stat Antony Blinken a anuntat miercuri la Kiev un nou ajutor militar, de 2 miliarde de dolari, pentru consolidarea capacitatilor de aparare ale Ucrainei in fata armatei ruse, care se afla in ofensiva in special in nord-estul Ucrainei, relateaza Reuters si AFP. Munitii, blindate,…

Iohannis, despre trimiterea de sisteme Patriot in Ucraina: „Este, dupa parerea mea, inacceptabil ca Romania sa ramana fara aparare antiaeriana. Vom gasi o solutie”

08:10, 08.05.2024 - Continue reading Iohannis, despre trimiterea de sisteme Patriot in Ucraina: „Este, dupa parerea mea, inacceptabil ca Romania sa ramana fara aparare antiaeriana. Vom gasi o solutie” at Info real.

LIVE TEXT - Razboi in Ucraina - Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de aparare antiaeriana suplimentare in Ucraina

02:05, 20.04.2024 - Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de aparare antiaeriana suplimentare in Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot. De asemenea, mai mulți aliați au anunțat ajutoare individuale suplimentare.STIRIPESURSE.

Acord in NATO asupra trimiterii de sisteme de aparare antiaeriana pentru Ucraina

20:06, 19.04.2024 - Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de aparare antiaeriana suplimentare in Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anuntat vineri secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, transmit AFP si Reuters.

Americanii anunța ca au distrus sisteme de aparare aeriana și drone ale Houthi

10:25, 09.04.2024 - Armata SUA a distrus sisteme de aparare aeriana și drone ale Houthi. Americanii au desfașurat o operațiune de amploare in zona Marii Roșii. Americanii nu au avut victima sau pagube in timpul operațiunii.

Noua Lege a Apararii Naționale: Ce aduce nou in fața amenințarilor moderne

08:56, 02.04.2024 - Ministerul Apararii Naționale a facut public proiectul unei noi legi a Apararii Naționale, in contextul creșterii amenințarilor la adresa Romaniei din partea mediului extern. Noua legislație propune modificari semnificative și adapteaza strategia de aparare la provocarile și riscurile actuale. Una dintre…

Zelenski, dupa atacul cu rachete asupra Kievului:avem nevoie de mai multe sisteme de aparare aeriana

22:05, 25.03.2024 - Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat partenerilor occidentali sa doneze mai multe sisteme de aparare aeriana. Solicitarea a fost facuta luni, dupa atacul cu rachete care a vizat orașul Kiev. Cel puțin cinci persoane au fost ranite.

Ministrul Apararii spune ca nu se pune problema ca Rusia sa atace Romania

22:55, 10.03.2024 - Angel Tilvar, Ministrul Apararii Nationale, a declarat, duminica seara, la Digi 24, ca Romania ar putea rezista unui atac din partea Rusiei, chiar daca in acest moment nu exista un „pericol imediat” ca Moscova sa atace alte state. Totodata, șeful armatei a transmis ca nu se pune problema reintroducerii…


Ce parere ai despre aceasta stire?