Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Microparticule de plastic, găsite pentru prima dată în gheața din Antarctica

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea din Tasmania au descoperit 96 de fragmentedin 14 tipuri diferite de plastic, mai mici de cinci milimetri, intr-o bucatade gheața forata in 2009.Cercetatorii au mai gasit microparticule de plastic in Antarctica, in apa,la suprafața, in sedimente și in zapada, dar este prima data cand sunt gasitein gheața, scrie TheGuardian. Aceasta descoperire poate insemna ca creveții, care se hranesc cualge din gheața din mare, sunt mai expuși la plastic decat s-ar fi crezut.Cele 96 de fragmente de plastic au fost gasite in urma unei analize a uneibucați de gheața forata in 2009…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Poluarea cu plastic: ONG-urile denunța prezența crescuta a lobbyiștilor petroliști la negocieri

09:10, 26.04.2024 - ONG-urile de mediu au denunțat joi prezența din ce in ce mai numeroasa a lobby-iștilor din industria petroliera printre participanții la negocierile globale privind un tratat impotriva poluarii cu plastic, care au loc saptamana aceasta la Ottawa, potrivit AFP. plastic Foto: SCUBAZOO / Sciencephoto /…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Legatura mortala: poluarea cu plastic și schimbarile climatice

02:30, 22.03.2024 - Studiul, publicat in revista Nature Communications, a descoperit o legatura inextricabila intre incalzirea globala și poluarea cu plastic, formind un "cerc vicios" in care fiecare problema o amplifica pe cealalta. Oamenii de știința suedezi avertizeaza ca acest ciclu interactiv agraveaza incalzirea…

Gheața din Oceanul Arctic dispare in ritm accelerat

14:00, 08.03.2024 - O echipa de cercetatori a calculat ca Arctica ar putea ramane in curand fara gheata intr-o luna septembrie, pentru prima data de la inceputul inregistrarilor, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar in acest an, informeaza DPA. Intre 2035 si 2067, Arctica ar putea fi in mod constant lipsita de gheata…

Oceanul Arctic ar putea ramane in curand fara gheata la inceputul unei toamne, avertizeaza cercetatorii

13:35, 08.03.2024 - O echipa de cercetatori a calculat ca Arctica ar putea ramane in curand fara gheata intr-o luna septembrie, pentru prima data de la inceputul inregistrarilor, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar in acest an.

VIDEO - Ce au descoperit cercetatorii NASA dupa primele analize cu fragmentele din asteroidul Bennu?

13:01, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la NASA au inceput sa examineze fragmentele aduse de pe asteroidul Bennu, iar concluziile inițiale sugereaza ca aceste fragmente provin dintr-o lume oceanica straveche. O descoperire importanta rezultata in urma analizei este prezența pe asteroid a unei cruste de fosfat, care conține…

Descoperire istorica! Dateaza din Epoca de Gheața

21:25, 13.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Kiel, Germania, au descoperit in Marea Baltica un zid despre care se crede ca ar avea o vechime de aproximativ 11.000 de ani, noteaza Euronews. Acesta dateaza din ultima epoca glaciara și are o lungime de aproape un kilometru. La acea vreme, zidul se afla probabil…

Cercetatorii au forat o carota de gheața din Antarctica și descoperirea i-a alarmat: „Daca va incepe sa se retraga, o va face foarte repede“

16:16, 08.02.2024 - Dovezile dintr-o carota de gheața lunga de peste 600 de metri arata ca stratul de gheața din Antarctica de Vest s-a micșorat brusc și dramatic in urma cu aproximativ 8.000 de ani, potrivit unei noi cercetari.


Ce parere ai despre aceasta stire?