Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

MCDR continuă proiectele de promovare on-line. Astăzi, o piesă din categoria Tezaur, aflată în patrimoniul Muzeului din Orăștie

Publicat:

si Romane din Deva continua proiectele de promovare on-line și poposește astazi la Muzeul din Oraștie pentru a aduce in atenția publicului una dintre piesele rare, de valoare, clasata in categoria Tezaur, aflata in patrimoniul Muzeului de Etnografie și din Oraștie. Este vorba despre o batista barbateasca de curea folosita cu prilejul unor evenimente importante (nunți, sarbatori, etc.). Piesa a fost folosita in cadrul portului popular barbatesc pana la inceputul secolului XX, fiind o apariție de marca in cadrul tradițiilor romanești, menționeaza specialiștii…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

,,Sacrul in arta”, expoziție la Muzeul Ștefanești

14:00, 26.04.2024 - ,,Sacrul in arta”, expoziție la Muzeul Ștefanești Muzeul Judetean Botosani, Secția de Arta Plastica – Etnografie organizeaza expoziția intitulata „Sacrul in arta”. Intr-o perioada cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie in fața divinitații, concretizat…

Amintiri din anii copilariei la Etnografia din Campulung

12:05, 04.04.2024 - La finalul saptamanii trecute, Muzeul Municipal Campulung și Centrul Cultural Oratia au organizat la Secția de Etnografie și Arta Populara a instituției din municipiul muscelean o manifestare ”In curtea bunicilor”. Vor fi doua zile de pictura și povești și de recreare a atmosferei din hodaile și curțile…

Calendar popular de traditii si obiceiuri, lansat de Sectia de Etnografie si Arta Populara a Muzeului Judetean

13:20, 28.02.2024 - Sectia de Etnografie si Arta Populara a Muzeului Judetean Mures a anuntat, marti, lansarea unui "Calendar popular muresean in traditii si obiceiuri", coordonat de cercetatorul Laura Pop, care ofera o panorama asupra obiceiurilor populare si interferentele acestora cu sarbatorile religioase. "Suntem…

Atelier de confecționat marțișoare, la Expoziția de Istorie Locala și Etnografie Brad

12:30, 21.02.2024 - Sambata, 24 februarie 2024, ora 11.00, la Expoziția de Istorie Locala și Etnografie Brad din cadrul Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva se va desfașura un atelier de confecționare a marțișoarelor. La atelier vor participa artiștii plastici și scriitorii bradeni, membri ai Clubului „Dialogul…

Pericol de inundații pe raul Oraștie. Apele au depașit cu 48 de centimetri cota de inundație, se intervine cu saci de nisip și pamant

16:00, 13.02.2024 - Autoritațile au intervenit pentru a efectuat suprainaltari de mal cu saci de nisip si pamant provenit din umpluturi pentru diminuarea riscului de inundatii dupa ce raul Oraștie a depașit cu 48 de centrimetri cota de inundații, a transmis Apele Romane, potrivit news.ro. Cota raului a crescut considerabil…

Autostrada A1, inundata intre doua localitati din vestul tarii. Circulatia a fost deviata

09:45, 13.02.2024 - Circulația se desfașoara cu dificultate, marți dimineața, pe Autostrada A 1 Sibiu – Deva, intre localitațile Aurel Vlaicu și Oraștie, județul Hunedoara, din cauza apei adunate pe carosabil. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Romane informeaza ca pe DN 7, intre localitațile Aurel…

Umor involuntar: Un deputat AUR l-a dat disparut pe Iohannis. Poliția: ”Nu se confirma”

20:15, 12.02.2024 - Deputatul AUR Adrian Axinia a aflat dupa o luna de zile ca președintele țarii, Klaus Iohannis, nu a disparut. Poliția a fost vigilenta și l-a gasit. Deputatul Adrian Axinia din partea AUR a primit un raspuns categoric din partea polițiștilor de la Secția 17, dupa ce a semnalat dispariția președintelui…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.


Ce parere ai despre aceasta stire?