Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Maria Tănase, de la „Privighetoare“ la „Gaiță“. Interzisă și arestată de legionari, urmărită de comuniști

Publicat:

, romanii au numit-o „Privighetoare“, iar comuniștii, in dosarul de urmarire, „Gaița“. La 110 ani de la nașterea ei, ne reamintim nu doar ca muzica ei a rasunat pentru țarani, artistocrați, președinți americani, dar și ca a fost interzisa.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Xtra Night Show. Cristina Cioran, noi marturisiri dupa ce a fost urmarita de Alex Dobrescu. Prezentatoarea va avea un nou apel cu fostul iubit: „M-a cautat peste tot”

01:51, 23.04.2024 - Cristina Cioran a fost urmarita de fostul iubit, Alex Dobrescu. Prezentatoarea urmeaza sa aiba un nou apel cu acesta și spera sa primeasca inca un ordin de protecție, dupa ce i-a fost refuzata cererea in urma cu o saptamana.

O femeie angajata in Armata, arestata preventiv! Și-a batut crunt fetita de doua luni

12:40, 18.04.2024 - O femeie angajata in Armata a fost arestata preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzata ca si a batut crunt fetita in varsta de doar doua luni, copilul fiind transportat la spital cu traumatism cranio cerebral, fractura os parietal, fracturi costale, fracturi la umar si la o mana.La data de 14.04.2024,…

O dragoste interzisa a bagat-o in pamant: o tanara și-a pus capat zilelor dupa ce s-a aflat ca s-ar fi iubit cu șeful ei, care-i putea fi tata!

00:06, 28.03.2024 - SINUCIDERE… E durere mare in comuna Zorleni, acolo unde Ionela, o femeie de aproape 27 de ani, și-a pus capat zilelor dupa ce in comuna s-a auzit ca ar fi avut o relație cu șeful ei. Fiul barbatului i-a trimis soțului un video in care se vedea cum cei doi se imbrațisau. Plecat la munca […] Articolul…

Reclama unui fotbalist cu logo-ul unei companii de jocuri pe tricou a fost interzisa

14:20, 12.03.2024 - Un club de fotbal olandez a retras o propunere de publicitate dupa un avertisment din partea Autoritații pentru jocuri (KSA). Clubul a vrut sa infațișeze o imagine in marime naturala a capitanului clubului pe o cladire proeminenta din oraș.

Femeie, din Brașov, arestata preventiv dupa ce și-a batut soacra

16:35, 18.02.2024 - Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 2 Poliție efectueaza acte de cercetare penala, intr-o cauza de violența in familie, cu persoana banuita in stare de arest preventiv, dupa ce aceasta și-ar fi agresat fizic soacra. La data de 17 februarie a.c. polițiștii brașoveni au fost sesizați…

Flavia Boghiu, viceprimar USR al municipiului Brașov, urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu

16:10, 06.02.2024 - DNA anunța ca Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar USR al municipiului Brașov, a fost pusa sub urmarire penala pentru abuz in serviciu, fiind acuzata ca ar fi permis unei asociații, fara acordul consiliului local, sa foloseasca gratuit un imobil din proprietatea primariei.

O femeie arestata la domiciliu a cerut sa fie transferata la inchisoare pentru ca n-o mai suporta pe mama ei

11:55, 05.02.2024 - O italianca de 23 de ani, aflata in arest la domicliu dupa ce a fost prinsa cu un kilogram de hașiș, a cerut instanței sa fie mutata in inchisoare pentru ca nu mai suporta sa imparta locuința cu mama ei. „Nu ne ințelegem, nu ma descurc deloc cu ea”, a spus tanara.


Ce parere ai despre aceasta stire?