Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mănăstirea Arnota, lăcaş al credinţei aproape de cer

Publicat:

In peisajul pitoresc al muntilor Capatanii, la cota 840 de metri, manastirea isi pastreaza vechea frumusete de secole.

Traditia spune ca, dupa o lupta grea cu turcii, pe care nu a putut-o castiga, domnitorul s-a retras in plaiurile Valcii, in muntii Arnotei, refugiindu-se in rogozul unui mic lac. Asa a inceput, , in primii ani ai domniei sale zidirea bisericii Arnota, inchinandu-o Sfintilor arhangheli Mihail si Gavriil, ocrotitorii sai, dar si in amintirea ostasului arnaut care i-a salvat viata. Manastirea este atestata…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pastorala de Paște 2024, KOVACS Gergely – Episcop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia: ”Paștele este sarbatoarea Invierii Domnului nostru Isus Cristos, piatra de temelie a credinței noastre”

07:00, 31.03.2024 - Pastorala de Paște 2024, KOVACS Gergely – Episcop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia: ”Paștele este sarbatoarea Invierii Domnului nostru Isus Cristos, piatra de temelie a credinței noastre” Pastorala de Paște 2024, KOVACS Gergely – Episcop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia: ”Paștele…

Obiceiuri la inceputul primaverii – de la 40 de mucenici la 40 de paharele

08:01, 09.03.2024 - In tradiția romaneasca, sarbatoarea de inceput a primaverii este marcata printr-un ritual ancestral cunoscut sub numele de ”40 de Paharele”. Aceasta sarbatoare este asociata cu practici care invoca venirea primaverii și pregatesc solul pentru lucrarile agricole de primavara. „Macinicii” sau „sfintisorii”…

Cand se fac mucenicii. Ce spune tradiția

13:25, 05.03.2024 - Sarbatoarea creștina a Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia este celebrata in fiecare an pe data de 9 martie și este asociata cu inceputul anului agricol tradițional. An de an, se pastreaza tradiția de a pregati mucenici, un preparat tradițional romanesc, realizat din aluat și modelat in mod specific,…

Canonizari: Cei 15 cuvioși și marturisitori care vor fi trecuți in randurile sfinților de catre Biserica Ortodoxa Romana

12:00, 03.03.2024 - Cincisprezece cuvioși și marturisitori romani sunt propuși spre canonizare, iar proclamarea canonizarii lor va avea loc anul urmator cand Biserica Ortodoxa Romana aniverseaza un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie. Numele lor au fost propuse de sinoade mitropolitane din cuprinsul Patriarhiei…

Catedrala din Turda in șantier prin 1934

11:35, 01.03.2024 - Imagini vechi din Turda, de aceasta data cu Catedrala Ortodoxa din centrul orașului. Anul 1934, perioada in care edificiul era inca in „șantier”. „Catedrala din Turda, in șantier in 1934, cu un an inainte de punerea ei in funcție in 1935” se arata pe grupul I LOVE Turda. Una dintre cele mai remarcabile…

Martisor 2024. Care este originea acestei sarbatori romanești

16:35, 29.02.2024 - Conform mitologiei romane, Marte era venerata ca o divinitate a naturii, a fertilitații și a razboiului. In timpul sarbatorilor dedicate acestei zeițe, oamenii obișnuiau sa iși imbrace hainele cu fire roșii și albe, simbolizand sangele și zapada, precum și fertilitatea și puritatea. Acest obicei ar…

Costești, a 10-a stațiune turistica a Valcii!

17:56, 17.02.2024 - Vineri, 16 februarie 2024, Guvernul a aprobat o Hotarare care atesta localitatea Costești ca stațiune turistica de interes local. “Este o veste care ma bucura enorm! Costeștiul merita acest statut, fiindca este una dintre cele mai frumoase și vizitate zone ale Valcii. Aici gasim Manastirea Bistrița…


Ce parere ai despre aceasta stire?