Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mâine se sfinţesc apele.Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc Boboteaza

Publicat:

Credinciosii ortodocsi, catolici si greco-catolici sarbatoresc, vineri, Boboteaza,sau Epifania,(aratarea Domnului la raul Iordanului) care marcheaza ultima zi din ciclul sarbatorilor de iarna, dedicata purificarii mediului inconjurator, in special sfintirii apelor.

Sarbatoarea are insa si semnificatii diferite in cultul catolic fata de cel ortodox. In timp ce celebreaza in aceasta zi botezul lui Iisus in raul Iordan de catre proorocul , in de rit latin sarbatoarea aminteste…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Creștinii ortodocși sarbatoresc Pastele Blajinilor: O zi in care moldovenii iși pomenesc raposații

09:21, 13.05.2024 - Paștele Blajinilor este o sarbatoare religioasa care are la baza pomenirea celor decedați și anume a rudelor și prietenilor apropiați. De Paștele Blajinilor credincioșii viziteaza mormintele rudelor și apropiaților de la cimitire, le aduc in ordine, iar dupa slujba preoții savarșesc sfințirea lor.

Crestinii ortodocsi si greco-catolici sunt in Sambata Mare, ultima zi pana la sarbatoarea Invierii Domnului

09:30, 04.05.2024 - Crestinii ortodocsi si greco-catolici sunt in Sambata Mare, ultima zi pana la sarbatoarea Invierii Domnului. Despre semnificatia zilei aflam de la corespondentul RRA Remus Radulescu: Ultima zi din Saptamana Mare este una a pregatirii in tacere pentru sarbatoarea Invierii Domnului. In Sambata Mare, la…

De ce se schimba data Pastelui in fiecare an

16:00, 01.05.2024 - Calcularea datei la care creștinii sarbatoresc  Paștele  ține doua fenomene naturale, unul cu data fixa – echinocțiul de primavara, iar altul cu data schimbatoare – luna plina. Calcularea datei la care creștinii sarbatoresc Paștele ține doua fenomene naturale, unul cu data fixa – echinocțiul de primavara,…

Crestinii ortodocși si greco-catolici vor celebra duminica Floriile: cați romani isi sarbatoresc onomastica

04:50, 27.04.2024 - Crestinii ortodocși si greco-catolici vor celebra duminica Floriile, informeaza Rador Radio Romania.Crestinii ortodocși si greco-catolici celebreaza duminica Floriile sau intrarea Domnului Iisus Hristos in Ierusalim.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc Buna Vestire: Tradiții și obiceiuri in acesta sarbatoare sfanta

09:55, 07.04.2024 - Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Buna Vestire, cunoscuta in popor și sub numele de Blagoveștenie. Sarbatoarea este marcata de calendarul creștin pe data de 7 aprilie a fiecarui an și este dedicata Maicii Domnului.

25 Martie, Buna Vestire: creștinii sarbatoresc nașterea lui Iisus

11:20, 25.03.2024 - Buna Vestire este o sarbatoare creștina celebrata in data de 25 martie, in amintirea momentului in care Arhanghelul Gabriel a anunțat-o pe Fecioara Maria ca-l va naște pe Iisus din Nazaret.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:46, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intimpinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:31, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.


Ce parere ai despre aceasta stire?