Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mai rău decât un dezastru nuclear. Ce se întâmplă acum la Cernobîl TE SCOATE din minți | GALERIE FOTO și VIDEO

Publicat:

1444209744 Efectele prezenței omului sunt mai rele pentru fauna decat un dezastru nuclear, potrivit unui studiu pe termen lung despre Cernobil, locul celui mai grav accident nuclear din lume, unde cercetatorii au constatat o prospera viața salbatica dupa accident, semnaleaza ABC și BBC.

Un grup internațional de oameni de știința coordonat de profesorul de la University of Portsmouth, din , a studiat populațiile de mamifere de pe o suprafața de 4.200 de kilometri patrați din zona de excludere, iar rezultatele au fost publicate în revista .

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

38 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobil. Zelenski: „Radiațiile nu au granițe. Centrala Zaporojie trebuie sa fie eliberata”

13:10, 26.04.2024 - Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat vineri cu privire la riscul unui incident nuclear in contextul in care centrala Zaporojie se afla sub ocupatie rusa, o atentionare prilejuita de comemorarea a 38 de ani de la catastrofa de la Cernobil, informeaza AFP.

Cooperare internaționala pentru recuperarea unui tablou estimat la 2 milioane de euro

12:30, 19.04.2024 - Cooperare internaționala pentru recuperarea unui tablou estimat la 2 milioane de euro. Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov au fost efectuate cercetari sub aspectul savarșirii infracțiunilor de furt calificat cu consecințe deosebit de grave, tainuire și spalare de bani. Pe teritoriul Romaniei a fost…

Uniunea Europeana si SUA considera Rusia responsabila pentru riscul de accident nuclear la centrala din Zaporojie

20:50, 11.04.2024 - SUA si Uniunea Europeana au declarat joi ca invazia Rusiei din Ucraina este cea care a provocat un risc de accident nuclear la centrala ocupata de trupele ruse in regiunea sudica ucraineana Zaporojie si care a fost vizata de mai multe atacuri incepand de duminica trecuta.

Cele mai populare ciuperci din nordul Italiei sunt din nou sigure pentru consum, la 38 de ani dupa Cernobil/ Ce este Cs-137, moștenirea nefasta a dezastrului nuclear

10:25, 03.04.2024 - Experții in sanatate italieni au emis un comunit conform caruia cele mai cautate specii de ciuperci din nordul țarii nu mai au un conținut de Cesiu 137, scrie publicația italiana Corriere della Sera. La aproape 40 de la dezastrul nuclear de la Cernobil, speciile de ciuperci porcini nu mai au un conținut…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…


Ce parere ai despre aceasta stire?