Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

LUNA PLINA, 14 NOIEMBRIE 2016: CEA MAI SPECTACULOASA SUPER LUNA din ULTIMII 70 de ANI

Publicat:

Cea mai mare din ultimii 70 de ani se va vedea luni, pe tot parcursul noptii. Faza de se produce luni, la ora 15.54, potrivit Observatorului Astronomic Amiral “”. “Luna se afla in constelatia Taurus nu departe de doua roiuri deschise. Ambele roiuri sunt in stranga Lunii, deasupra fiind Pleiadele, iar sub, Hyadele”, potrivit site-ului astro-urseanu.ro, citat de News.ro.   Luna se va afla in aceasta perioada la cea mai mica distanta fata de Terra de dupa anul 1948 si nu se va mai apropia de Pamant la o astfel de distanta decat abia in 2034. Anul 2016 se va incheia…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Cel mai probabil, telescopul spațial James Webb nu a descoperit viața extraterestra la 120 de ani lumina de Terra

14:35, 03.05.2024 - Datele oferite de telescopul spațial James Webb la finalul anului 2023 indicau prezența unui compus organic (dimetil sulfura) care este produs de forme de viața (pe Terra, el este produs de fitoplancton) pe o planeta din constelația Leo, aflata la circa 120 de ani lumina fața de Pamant. Un studiu recent…

La ce distanța se planteaza usturoiul de primavara. Ce trebuie sa faci inainte de a-l pune in pamant, te vei putea bucura de roadele muncii tale pana vara viitoare

19:15, 30.04.2024 - Așa cum am mai spus, finalul lunii aprilie este o perioada extrem de buna pentru a te apuca de gradinarit, exceptand bineințeles capriciile vremi. Este perioada buna pentru a cultiva usturoiul de primavara, dar este important de știut la ce distanța se planteaza usturoiul de primavara, dar și ce trebuie…

Activitați prilejuite de Ziua Mondiala a Pamantului la Muzeul Olteniei

14:16, 19.04.2024 - Muzeul Olteniei organizeaza, luni, intre orele: 11.00 – 12.30, activitați prilejuite de Ziua Mondiala a Pamantului. Activitațile didactice transdisciplinare au loc in sala de conferințe a  Secției de Științele Naturii din str. Popa Șapca. Activitațile sunt menite sa sprijine programul școlar educativ…

Metoda SpaceX - De ce a treia lansare Starship a fost o reușita, chiar daca s-a terminat tot cu explozii

10:30, 15.03.2024 - SpaceX a lansat joi pentru a treia oara sistemul Starship și de aceasta data nava a ajuns in spațiu, unde a ramas pentru aproape o ora, fiind facute și cateva teste. Ambele componente au explodat la revenirea pe Terra, insa testul a fost un succes și spune multe despre cultura organizaționala SpaceX…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

10:36, 13.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

23:55, 12.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Un satelit european se va prabuși miercuri pe Pamant. Exista riscuri pentru oameni?

16:01, 19.02.2024 - Satelitul european ERS-2, care si-a incheiat misiunea de observare a Terrei acum 13 ani, va fi distrus aproape in totalitate miercuri, la coborarea prin atmosfera terestra, fara riscuri pentru oameni, conform ultimelor previziuni ale Agentiei Spatiale Europene (ESA), transmite luni AFP.


Ce parere ai despre aceasta stire?