Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Limba română devine limba oficială în legile Republicii Moldova. Parlamentul de la Chișinău a adoptat legea

Publicat:

Sintagmalimba romana” va lua locul „limbii moldovenești” in toate legile Republicii Moldova și vor fi inlocuite și sintagmele „limba oficiala”, „limba de stat” și „limba materna”. Proiectul a fost votat joi, 16 martie, in a doua lectura, in Parlamentul de la Chișinau, a informat publicația locala Ziarul de Garda.Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate” și votat in a doua lectura cu 58 de voturi. Reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) nu au au votat pentru acest proiect și au afișat pancarte pe care scria „Constituția…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sintagma „limba romana” ramane in toata legislația Rep. Moldova. Eșec al socialiștilor și comuniștilor la Curtea Constituționala

15:51, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Republicii Moldova a decis marți ca sintagma „limba romana” ramane in toata legislația tarii, inclusiv in Constituție. Bogdan Aurescu saluta decizia magistraților care au respins sesizarea depusa de deputații socialiști și comuniști, informeaza Radio Chișinau.

Igor Dodon: Legea Parlamentului și hotarirea Curții Constituționale nu corespund cu Constituția R. Moldova

15:20, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Moldovei a respins sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor impotriva legii prin care a schimbat sintagma "limba moldoveneasca" cu "limba romana" in legislația țarii, inclusiv in Constituție. Magistrații au decis ca aceasta modificare nu ar contravine Constituției, fiind…

Dumitru Pulbere: Curtea Constituționala și-a depașit atribuțiile

13:50, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Moldovei a respins sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor impotriva legii prin care a schimbat sintagma "limba moldoveneasca" cu "limba romana" in legislația țarii, inclusiv in Constituție. Magistrații au decis ca aceasta modificare nu ar contravine Constituției, fiind…

Limba romana o inlocuieste definitiv pe cea moldoveneasca

19:05, 11.03.2024 - Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis luni ca sintagma „limba romana” ramane in toata legislatia Republicii Moldova, inclusiv in Constitutie, magistratii respingand astfel o sesizare depusa de catre deputatii socialisti si comunisti, transmite Radio Chisinau. La sfarsitul lunii martie anul trecut,…

Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis mentinerea sintagmei „limba romana” in legislatia Republicii Moldova

19:00, 11.03.2024 - Sintagma „limba romana” va fi utilizata in continuare in toata legislatia din Republica Moldova, inclusiv in legea fundamentala. Magistratii Curtii Constitutionale de la Chisinau au respins luni sesizarea depusa anul trecut de un grup de deputat socialisti si comunisti, dupa ce Parlamentul Republicii…

Sintagma „limba romana” ramane in toata legislația Republicii Moldova, a decis Curtea Constituționala de la Chișinau

18:30, 11.03.2024 - Curtea Constituționala a Republicii Moldova a respins luni, 11 martie, o sesizare depusa de parlamentarii socialișiti și comuniști și a stabilit ca sintagma „limba romana” va ramane in toata legislația țarii, inclusiv in Constituție, relateaza Agerpres, care citeaza Radio Chișinau.Sesizarea a fost depusa…

Și pe stanga și pe dreapta Prutului, constituțional, se vorbește aceeași limba. Limba romana apare in toata legislația Republicii Moldova

15:21, 11.03.2024 - Și pe stanga și pe dreapta Prutului, constituțional, se vorbește aceeași limba. Legea cu privire la inlocuirea sintagmei „limba moldoveneasca” cu „limba romana” in toata legislația Republicii Moldova, inclusiv in Constituție, a fost declarata constituționala. Hotararea a fost pronunțata cu puțin timp…

Cu „Legea fugarilor”, la CCR (update)

13:26, 21.02.2024 - UPDATE Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat, miercuri, pentru 13 martie, dezbaterile pe sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu „Legea fugarilor”. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis la finalul anului trecut, in urma convocarii Sectiilor Unite, cu participarea a 88…


Ce parere ai despre aceasta stire?