Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Liberalizarea pieţei gazelor naturale ar putea avea un impact brutal asupra economiei româneşti

Publicat:

Pretul gazelor de productie interna va creste cu 143% in urmatorii doi ani si va duce la pierderea a peste 500.000 de locuri de munca Pretul gazelor de productie interna va creste cu 143% in urmatorii doi ani, potrivit calendarului de liberalizare a pietei gazelor, ceea ce inseamna ca, pentru consumatorii industriali, preturile finale vor fi majorate cu 72%, a declarat, marti, , director in cadrul companiei de consultanta Deloitte. Estimarile sunt cuprinse in studiul ‘Evaluarea strategica a impactului liberalizarii pietei gazelor naturale asupra consumatorilor industriali din Romania’,…

Citeste articolul mai departe pe covasnamedia.ro…  

Sursa articol: covasnamedia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Londra avertizeaza ca Rusia planuiește atacuri hibride in Moldova, inaintea prezidențialelor și a referendumului de aderarea la UE

16:45, 30.04.2024 - Serviciile de informații din Marea Britanie au avertizat ca Federația Rusa planuiește atacuri hibride in Republica Moldova, inaintea alegerilor prezidențiale și a referendumului privind aderarea la Uniunea Europeana din aceasta toamna, scrie Bloomberg .

Vanzarile Dacia au crescut in Europa cu 3% in primul trimestru

10:21, 19.04.2024 - Cele mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile releva faptul ca piața auto din Europa, care include țarile din Uniunea Europeana, EFTA și Marea Britanie, a avut parte de o creștere de 4.9% in primul trimestru din 2024. In perioada ianuarie-martie au fost vandute 3.395.049…

O posibila oferta de achizitie a BP din partea grupului saudit de stat ADNOC scoate in evidenta vulnerabilitatea la preluari a companiilor britanice mari

08:55, 14.04.2024 - Baza mai mare de investitori din New York si accesul mai usor la capital in comparatie cu Londra se reflecta in evaluari mai mari, care au incurajat mai multe companii din Marea Britanie sa se listeze acolo, inclusiv producatorul de cipuri Arm. ”Londra este o piata de vanzare. Daca aveti evaluari modeste,…

Parlamentul European adopta reforma pieței energiei electrice din Uniunea Europeana

16:00, 11.04.2024 - Comunicat de la Biroul de presa al PE – Piața energiei electrice din UE va fi mai accesibila și mai stabila – „Contracte pentru diferența” pentru a incuraja investițiile in energie – Consumatorii vulnerabili vor fi protejați fața de intreruperea energiei electrice – UE va putea declara o criza a prețurilor…

MoldovaGaz anunța de cind va relua achizițiile de la Gazprom

21:35, 08.04.2024 - Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, a publicat scrisoarea companiei adresata Agenției Naționale de Reglementare in Energie in care sint descrise posibile scenarii de desfașurare a evenimentelor pe piața gazelor din Republica Moldova, incepind cu 1 mai 2024, cind expira contractul cu Energocom. Potrivit scrisorii,…

Alegeri in Rusia: Peste 50 de țari condamna scrutinul organizat in zonele cucerite de la Ucraina

18:21, 16.03.2024 - Peste 50 de țari membre ale ONU au condamnat alegerile prezidentiale din Rusia, desfasurate de Federația Rusa inclusiv in teritoriile ocupate ale Ucrainei, scrie RBC Ucraina, relateaza Rador Radio Romania. Potrivit Reprezentantei Permanente a Ucrainei la ONU, o declarație comuna in acest sens a fost…

Dupa o amenda record de la ANRE vine și o licența de furnizare a gazelor / Augustin Oancea, unul dintre cei mai mari jucatori pe piața energiei, iși extinde afacerile

11:00, 14.03.2024 - Autoritatea Naționala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat miercuri acordarea licenței de furnizare a gazelor uneia dintre firmele deținute de omul de afaceri Augustin Oancea. Acesta este unul dintre cei mai mari și influenți jucatori de pe piața energiei electrice și gazelor din Romania,…

ZdI: Liberalizarea pieței de energie in Uniunea Europeana: un eșec previzibil

15:35, 16.02.2024 - Liberalizarea pieței de energie in Uniunea Europeana, impusa sub influența modelului neo-liberal britanic, a devenit subiectul unui eșec previzibil in contextul actualei crize energetice. Adoptand strategia promovata in Marea Britanie de Margaret Thatcher, Uniunea Europeana a avut ca obiectiv creșterea…


Ce parere ai despre aceasta stire?