Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Legătura dintre cantitatea de zahăr din mâncare şi depresie. Ce reflexe neuronale se creează între papilele gustative şi transmiţătorii din creier

Publicat:

Multi dintre noi au dezvoltat aproape un reflex ca, ori de cate ori sunt obositi, stresati sau incarcati de emotii negative, sa consume dulciuri. Desi, pe termen scurt, creierul secreta serotonina, numit si hormonul fericirii, pe termen mediu si lung organismul va suferi puternice dezechilibre.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cat zahar se pune la socata ca sa iasa super delicioasa. Cantitatea corecta pentru un gust perfect

14:40, 10.05.2024 - Socata este o bautura delicioasa, care se prepara de regula in perioada mai – iunie, pentru ca este perioada de inflorire a socului. Aceasta bautura se prepara din flori proaspete de soc, dar poate fi facuta și iarna din flori uscate de soc. Cu toate acestea, puține gospodine știu cat zahar se pune…

Importanța fibrelor in procesul de slabire – iata cum te pot ajuta acestea sa iți indeplinești targetul de kilograme pierdute

17:10, 30.04.2024 - In lupta pentru obținerea unei greutați sanatoase și a unei forme fizice dorite, mulți dintre noi cautam mereu soluții și strategii eficiente. Unul dintre factorii esențiali in aceasta calatorie este informarea corecta despre importanța fibrelor in procesul de slabire. Deși deseori subestimat, aportul…

Cu ce se ung cozonacii de Paște la final, dupa ce i-ai scos calzi din cuptor. Trucul vechi de sute de ani care o sa-ți incante papilele gustative

19:05, 29.04.2024 - Cu ce se ung cozonacii imediat ce ii scoți din cuptor. Daca vrei sa aiba o crusta perfecta și sa fie aurii, afla care este secretul ce ii va face exact ca in reviste. Este un truc vechi, pe care și strabunicile noastre il foloseau de Paște. Cu ce se ung cozonacii de Paște Cozonacii […] The post Cu ce…

Rețeta de shaorma de post. Preparatul care iți va incanta papilele gustative

11:25, 11.04.2024 - Rețeta de shaorma de post este simpla, iar gustul ei va reuși sa-ți incante papilele gustative/ Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta mancare gustoasa și sanatoasa, dar și care este modul de preparare!

Rețeta de brioșe cu nuci. Desertul care iți va incanta papilele gustative in postul Paștelui

07:55, 27.03.2024 - Ne aflam in postul Paștelui, cel mai greu din an, iar din acest motiv ne-am pregatit sa-ți prezentam cea mai simpla rețeta de brioșe cu nuci. Este desertul care iți va incanta papilele gustative in aceasta perioada din an. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Rețeta de pachețele de primavara. Vor reuși sa-ți incante papilele gustative

10:20, 15.03.2024 - Daca vrei sa te bucuri de un preparat nou, atunci pregatește rețeta de pachețele de primavara. Acestea vor reuși sa-ți incante papilele gustative. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Calculeaza cantitatea de zahar pentru produsele pe care le consumi!

06:11, 12.03.2024 - O secțiune de mare ajutor din cadrul aplicației InfoCons este aceea dedicata calculatorului. In contextul in care produsele se gasesc in diferite cantitați sau in contextul in care consumatorul dorește sa consume doar o anumita cantitate dintr-un produs, cu ajutorul calculatorului, acesta poate seta…

Rețeta de mucenici muntenești fierți. Preparatul care iți va incanta papilele gustative pe data de 9 martie

10:45, 09.03.2024 - Astazi, pe data de 9 martie 2024, sunt sarbatoriți Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia. Pentru aceasta zi de sarbatoare ți-am pregatit o rețeta simpla de mucenici muntenești fierți. Este preparatul care iți va incanta papilele gustative. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!


Ce parere ai despre aceasta stire?