Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecție de istorie în aer liber. Primul Război Mondial, reconstituit în Capitală

Publicat:

Lecție de istorie in aer liber la Muzeul Național Militar. Atmosfera din a fost reconstitutita prin simularea unor batalii asemanatoare cu cele de pe frontul din 1914. Soldații au imbracat uniforme de acum 100 de ani și au fost scoase la rampa tunurile și puștile folosite de armata I. Sute de pasionați de istorie au venit sa vada cum era organizata armata acum un secol.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Forțele ruse au intensificat utilizarea ilegala a gazelor lacrimogene pentru a „curața” tranșeele din est, pe masura ce inainteaza, spune armata ucraineana

16:45, 17.04.2024 - Armata ucraineana afirma ca Rusia a intensificat pe front utilizarea ilegala a substanțelor chimice, precum gazele lacrimogene, pentru a incerca sa "curețe" tranșeele, in contextul in care incepe sa faca progrese mai mari in estul Ucrainei, la mai mult de doi ani de la inceputul invaziei pe scara larga,…

VIDEO: Lecție de istorie la Alba Iulia. Doi soldați din Garda Apulum le-au vorbit elevilor de clasa a V-a despre Imperiul Roman

17:35, 04.04.2024 - VIDEO: Lecție de istorie la Alba Iulia. Doi soldați din Garda Apulum le-au vorbit elevilor de clasa a V-a despre Imperiul Roman Elevii din clasele a V-a ale Seminarului Teologic Ortodox „Sfantul Simion Ștefan” din Alba Iulia au participat joi la o lecție inedita de istorie. Aceștia studiau la clasa…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Țarile care il susțin pe Iohannis in fruntea NATO: a doua armata din alianța e de partea sa, dar are o istorie complicata cu Romania (Deutsche Welle)

11:55, 13.03.2024 - Luptele de culise pentru șefia NATO sunt in curs de desfașurare la nivel internațional. Ultimul care și-a anunțat intrarea in joc e Klaus Iohannis, președintele Romaniei, care il are ca adversar pe Mark Rutte. Pana acum raportul forțelor inclina spre premierul olandez Mark Rutte, insa diplomația romaneasca…

Elevul care a incercat sa-și omoare profesoara in timpul exemporalului fenteaza arestul la domiciliu / Liber prin București

22:45, 07.03.2024 - Liceanul care a incercat sa-i taie beregata profesoarei de japoneza, pentru a scapa de exemporal, a gasit o metoda inedita de a fenta arestul la domiciliu, unde se afla de aproape un an: se plimba din medic in medic, prin Capitala, deși instanța l-ar putea interna intr-un spital de specialitate, ca…

Lecție de istorie politica pentru Maia Sandu de la Irina Vlah: Ințeleg ca sunteți disperați, dar aceste acțiuni nu va vor salva. Fiți deșteapta!

13:00, 06.03.2024 - Președinta Asociației Obștești „Platforma Moldova”, Irina Vlah, considera ca partidul de guvernamant vrea sa schimbe legislația electorala, la indicația președintei Maia Sandu, doar in „incercarea disperata de a se menține la putere”. Irina Vlah vine insa cu mai multe exemple din istoria Republicii…

Armata SUA formeaza razboinici arctici in Alaska. Limita curajului uman, testata la -40 de grade

20:25, 29.02.2024 - Soldații din SUA se pregatesc pentru batalii in condiții arctice. Temperaturile din Alaska ajung și pana la -40 de grade Celsius, iar trupele sunt nevoite sa se adapteze la condiții aspre și imprevizibile. Nu este pus la incercare doar echipamentul, ci și curajul și rezistența psihica.

Doi ani de razboi in Ucraina | Cum arata astazi Bucha și Irpin, orașele martore ale celor mai cumplite masacre

19:35, 23.02.2024 - Cand ocupația rusa a orașelor Bucha și Irpin, in apropiere de Kiev s-a incheiat in martie 2022, lumea a putut pentru prima data sa vada distrugerea pe scara larga și atrocitațile comise de Rusia. O comisie ONU a concluzionat ca au fost comise crime de razboi impotriva populației civile. Dupa doi ani,…


Ce parere ai despre aceasta stire?