Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Istoria unei anecdote

Publicat:

Faptul ca s-a rasturnat caruta cu prosti la Caracal reprezinta una dintre cele opt minuni care caracterizeaza, in nota de bun-simt a savurosului umor oltenesc, capitala fostului judet Romanati. Insa, celor care rad cu gura pana la urechi, bravii caracaleni le dau o replica ce le ingheata muschii faciali: da, s-a rasturnat, insa prostii s-au […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lectia de istorie. Barbatii faimosi ai Pitestiului

16:16, 22.05.2024 - Sa incepem cu logofatul Ioan Norocea, care a slujit la nu mai puțin de șapte domnitori, performanța rara, daca ținem seama ca in acele vremuri speranța de viața la marii boieri nu se calcula in ani, ci in domnitori și se limita la 2-3 domnitori, maxim. Este ctitor al bisericii „Sfanta Treime” – Greci…

Istoria fascinanta, dar mai puțin cunoscuta clujenilor, a Galeriei de Arta din Parcul Central. E o cladire unica, in stil Bauhaus, cu accente transilvanene

15:15, 21.05.2024 - In Parcul Central din Cluj-Napoca, ascunsa printre copaci și plasata in apropierea podului de la Napoca, se afla Galeria de Arta a artiștilor ardeleni, o cladire in stil Bauhaus ce are o istorie fascinanta. Deși are o istorie impresionanta, prea puțini o cunosc. Totul a inceput in anul 1930, cand s-a…

Expoziția „Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei”, la Muzeul de Istorie

11:50, 24.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei", care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de ...

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

”Cei rai nu pot fi iubiți, nu pot fi fericiți!” Lecția de viața pe care Alexandru Vlahuța i-a transmis-o fiicei sale, Margareta

14:10, 29.03.2024 - Scriitor, poet, și om politic roman de mare anvergura, Alexandru Vlahuța este renumit pentru contribuțiile sale in literatura și activitatea sa in domeniul cultural și social. Istoria literaturii romane pastreaza, la colț de cinste, scrisoarea pe care poetul i-a dedicat-o fiicei sale, Margareta, la…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Istoria celebrului caine Calu’ din Pistruiatul – in expozitia “Jandarmeria Romana 1850 – 2020”

00:30, 26.03.2024 - Istoria celebrului caine Calu", devenit celebru in anul 1973 in urma serialului de televiziune Pistruiatul, care se numea in realitate Kalo (Calo) si era caine de Securitate cu grad de maior, poate fi aflata in expozitia "Jandarmeria Romana 1850 – 2020", deschisa, luni, la Muzeul de Istorie din Cetatea…

Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebanuiți, ramași in istorie cu supranume cuminți

06:35, 25.02.2024 - Istoria medievala a romanilor a fost plina de voievozi implicați in relații extraconjugale. Culmea, cei mai patrunși de patima erau și cei la care nu se aștepta nimeni. In comparație cu ei, Ștefan cel Mare, considerat pe nedrept un fustangiu, era un sfant.


Ce parere ai despre aceasta stire?