Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Izvorul Tămăduirii. Ritualul care îți spune cât mai ai de trăit

Publicat:

este una dintre cele mai mari și puternice sarbatori din calendarul creștin-ortodox și se praznuiește in fiecare an in , in prima zi de vineri de dupa Paște. este un praznic inchinat și amintește de minunile facute de la raul din Constantinopol (astazi Istanbul). Acolo, s-a aratat viitorului imparat bizantin Leon pentru a-l sfatui sa foloseasca apa raului intru vindecarea bolnavilor. Totodata, conform tradiției, astazi se merge la biserica pentru a participa la slujba de sfințire a apei, numita…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Traditii si superstitii: Saptamana Luminata, ce nu ai voie sa faci in saptamana de dupa Paste

08:30, 07.05.2024 - Dupa bucuria Invierii, creștinii ortodocși intra in perioada cunoscuta drept Saptamana Luminata, o saptamana plina de tradiții și superstiții. Saptamana Luminata este inceputul unei perioade de sarbatoare care se termina dupa cincizeci de zile de la Paști, la Pogorarea Sfantului Duh (Rusaliile). Saptamana…

FOTO: „Pomana copiilor”, obicei stravechi pastrat la Presca Ampoiului. Tradiții in a doua zi de Paște, in comuna Meteș

19:15, 06.05.2024 - FOTO: „Pomana copiilor”, obicei stravechi pastrat la Presca Ampoiului. Tradiții in a doua zi de Paște, in comuna Meteș „Pomana copiilor”, obicei stravechi pastrat la Presca Ampoiului. Luni, in a doua zi de Paște, in satul Presaca Ampoiului din comuna Meteș a fost organizat evenimentul „Pomana copiilor”. …

Saptamana Luminata: PROGRAMUL slujbelor religioase la Catedrala Incoronarii din Alba Iulia. Cand este prima sarbatoare dupa Paște

21:05, 05.05.2024 - Saptamana Luminata: PROGRAMUL slujbelor religioase la Catedrala Incoronarii din Alba Iulia. Cand este prima sarbatoare dupa Paște Saptamana Luminata: Dupa praznicul Sfintelor Pasti, credincioșii intra in Saptamana Luminata. Aceasta cuprinde o sarbatoare inchinata Maicii Domnului și se termina in duminica…

Ovidiu Cuncea spune cum reușește sa se imparta intre viața de actor și cea de preot. S-a retras din televiziune: „Sper sa fiu cu mintea lucida”

10:26, 01.05.2024 - Ovidiu Cuncea e actorul care, in urma cu cațiva ani de zile, a devenit preot. In continuare urca pe scena teatrului, dar și slujește in biserica. In varsta de 56 de ani, Ovidiu Cuncea e actor la Teatrul Național București, joaca piese de teatru alaturi de alți artiști cunoscuți precum Horațiu Malaele,…

Calendar ortodox 24 aprilie. Izvorul Tamaduirii: semnificație, obiceiuri și interdicții

08:16, 24.04.2024 - Aceasta sarbatoare este una dedicata in intregime Maicii Domnului, iar originea sa vine din legenda unei minuni ce a avut loc langa un izvor. Semnificația sarbatorii Izvorul Tamaduirii Legenda spune ca langa un izvor din Constantinopol a avut loc o minune. Se spune ca un orb a redevenit vazator dupa…

Sorin Ovidiu Vintu, despre stilul cheltuitor al romanilor: ”Am trait si vom trai pana la sfarsitul etniei noastre cu mult peste posibilitati!” - VIDEO

11:26, 29.03.2024 - Sorin Ovidiu Vintu, unul dintre cei mai bogați romani in 2008, cu o avere estimata atunci la 800 milioane euro, a comentat pe marginea placerii romanilor de a triai multe peste posibilitațile lor financiare, in comparatie cu occidentalii.Acesta spune ca romanii nu sunt occidentali, nu sunt nici macar…

Buna Vestire, sarbatoare mare in Calendarul Ortodox: De ce este bine sa mananci pește și ce este interzis sa faci pentru a nu avea necazuri tot anul

06:10, 25.03.2024 - Buna Vestire sau Blagovestenia este ziua in care Fecioara Maria a primit vestea ca-l va naste pe Iisus. Sarbatoarea este prima zi din postul Pastelui in care este dezlegare la peste. Potrivit traditiei, oamenii nu trebuie sa se certe de Buna Vestire, pentru a nu avea necazuri tot anul. Buna Vestire…

Povestea lui Constantin Brancoveanu, pentru prima oara pe marile ecrane TRAILER

07:06, 25.02.2024 - La 85 de ani impliniți și la zece ani de la ultima premiera, „Kyra Kyralina“, celebrul regizor Dan Pița a lansat pe 16 februarie lungmetrajul „Ecce Homo: Brancoveanu“, care trateaza sfarșitul tragic al domnului valah, executat la Constantinopol (Istanbul), pe 15 august 1714.


Ce parere ai despre aceasta stire?