Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria zbuciumată a ultimei biserici pictate de Nicolae Tonitza

Publicat:

Pentru credinciosii din Constanta, un reper de cult important este , pictata de marele .

Istoria lacasului de cult este una zbuciumata. Biserica a fost transformata in decursul anilor in grajd, depozit, spalatorie si mai apoi i s-a dat si foc.

A rezistat, insa, iar azi, oamenii inca ii pot admira frumusetea. Povestea lacasului de cult incepe in urma cu un secol, atunci cand edilii Constantei au decis sa extinda orasul. Primul lucru la care s-au gandit a fost atunci sa construiasca o biserica la marginea urbei, fara sa știe ca, peste timp, acolo…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

De pe facebook pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava

18:40, 23.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei, care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de facebook a Muzeului…

Eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnaziala „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa naționala a Olimpiadei de religie

11:50, 20.04.2024 - Elisa Jeler, eleva in clasa a VI-a B, la Școala Gimnaziala „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeana a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind sa se califice la faza naționala. Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorita interesului deosebit…

Eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnaziala „Avram Iancu”Alba Iulia, calificare la etapa naționala a Olimpiadei de religie

11:25, 20.04.2024 - Elisa Jeler, eleva in clasa a VI-a B, la Școala Gimnaziala „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeana a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind sa se califice la faza naționala. Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorita interesului deosebit…

In memoriam Doina Pauleanu, personalitate artistica adoptata de Constanta, care a adus Muzeului de Arta din oras prestigiu national

10:16, 29.03.2024 - Critic de arta regretat, Doina Pauleanu a venit pe lume intr o zi de 29 martie 1948, la Braila. Doina Pauleanu a terminat Colegiul National "Andrei Saguna" din Brasov, ca sefa de promotie, in 1966. Ulterior, ea s a inscris la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, sectia "Istoria…

Emil Constantinescu. In Memoriam Alex Ștefanescu

19:06, 29.02.2024 - Cand am fost solicitat sa scriu un Cuvant inainte pentru albumul expoziției dedicate personalitații, dar și picturilor Doinei Cornea, m-am gandit ca acest album ar putea fi un prim pas spre perenitatea unui simbol moral de care, din nou, avem atata nevoie. Ne desparțim cu tristețe de cel care a fost…

Cand are loc si cine face parte din comisia de evaluare anuala a Leliei Rus Pirvan, managerul Muzeului de Arta Constanta? (DOCUMENT)

16:41, 24.02.2024 - In perioada 11 ndash; 19 martie 2024, Leliei Rus Pirvan ii va fi analizat raportului de activitate si referatele depuse iar pe 20 martie 2024 va sustine raportul de activitate in cadrul unui interviu Comisia pentru evaluarea managerului Muzeului de Arta Constanta, pe anul 2023 este condusa de Virgil…

La Constanta se lanseaza albumul de arta Muzeul de Sculptura Ion Jalea, ce prezinta colectia de sculptura din patrimoniul muzeelor constantene

11:15, 22.02.2024 - Muzeul de Arta Constanta organizeaza vineri, 23 februarie 2024, lansarea albumului de arta "Muzeul de Sculptura Ion Jalea", realizat in conditii grafice exceptionale cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta. Evenimentul va avea loc la Muzeul Ion Jalea, incepand cu ora 16.00, unde volumul va fi prezentat…

Ciprian Mert, invațatorul care a adus istoria la viața in satul timișean Sintești

08:36, 22.02.2024 - La aproximativ o ora de Timișoara, in satul Sintești din estul județului, se afla un muzeu unic in care sunt adunate mii de exponate tradiționale din Banat. Existența muzeului se datoreaza invațatorului Ciprian Mert, un fiu al satului. El iși imparte timpul intre copiii pe care ii indruma la școala,…


Ce parere ai despre aceasta stire?