Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria mămăligii

Publicat:

Mamaliga la romani sau polenta la italieni și mexicani, acest preparat a cucerit de-a lungul timpului popoare din diverse colțuri ale lumii, fiind adaptat gusturilor locale. Cui nu-i plac sarmalele aburinde sau peștele cald alaturi de o porție de mamaliga? Painea de porumb, cum i se mai spune acestui preparat, a fost apreciata inca de […] Source

Citeste articolul mai departe pe emaramures.ro…  

Sursa articol: emaramures.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mamaliga ”tocșita” și prajitura din malai, preparate tradiționale la Sanpetru de Campie

04:06, 01.05.2024 - Mamaliga cu „lapce fiert", mamaliga cu branza si papa, mamaliga „tocsita" si, ca desert, prajitura de malai faceau parte, in trecutul nu foarte indepartat, din alimentatia de baza a localnicilor din comuna Sanpetru de Campie, situata in Campia Transilvaniei, la circa 40 de kilometri de Targu Mures.…

Festivalul Concurs „Taragotul Maramuresean” a ajuns la cea de-a doua editie

19:10, 03.04.2024 - Ansamblul Folcloric National „Transilvania” organizeaza editia a II-a a Festivalului Concurs „Taragotul Maramuresean”, eveniment prin care se propune promovarea și valorificarea muzicii folclorice interpretata la taragot. Presedintele festivalului va fi maestrul Dumitru Dobrican a carui viața se impletește…

Istoria celebrului caine Calu’ din Pistruiatul – in expozitia “Jandarmeria Romana 1850 – 2020”

00:30, 26.03.2024 - Istoria celebrului caine Calu", devenit celebru in anul 1973 in urma serialului de televiziune Pistruiatul, care se numea in realitate Kalo (Calo) si era caine de Securitate cu grad de maior, poate fi aflata in expozitia "Jandarmeria Romana 1850 – 2020", deschisa, luni, la Muzeul de Istorie din Cetatea…

Concurs de istoria Jandarmeriei Romane, in Covasna

00:11, 15.03.2024 - Acesta este organizat, pentru al șaselea an, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean, și se adreseaza elevilor de gimnaziu sau liceu, iubitori de istorie. Aceștia se pot deja inscrie, spune purtatorul de cuvant al IJJ Covasna, Cristina Chirvase: Concursul nostru de istorie va avea loc pe 4 aprilie,…

Ce mancau romanii acum 100 de ani. De ce nu existau țarani grași: explicația uluitoare

09:40, 14.03.2024 - In lucrarea sa din 1895, intitulata „Igiena țaranului roman”, dr. Gheorghe Crainiceanu dedica un intreg capitol alimentației țaranului roman.Autorul menționeaza ca hrana obișnuita a romanilor era, in general, pregatita in casa și consumata in aceeași zi sau cel mult in urmatoarele doua zile. In acea…

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomanda mamaliga cu branza și smantana, preferata milioanelor de romani

22:10, 20.02.2024 - Cu o istorie bogata și radacini adanci in cultura romaneasca, mamaliga cu branza și smantana este unul dintre cele mai indragite feluri de mancare. Pregatit din faina de porumb fiarta in apa cu sare și servit alaturi de branza, telemea sau urda, cu smantana, acest preparat simplu și delicios a fost…

Delicatese (nu doar culinare) (39). Bogdaproste

11:05, 20.02.2024 -  Mamaliga. Mamaliga de porumb devine o adevarata salvare pentru Moldova intr-o perioada istorica in care granele devin principalele marfuri de export, in special in Imperiul Otoman. Painea alba de grau era un adevarat lux pe masa țaranului, astfel incat mamaliga și slanina devin unica salvare. ...

Istoria surprinzatoare a mamaligii

10:00, 06.02.2024 - Mamaliga iși are originile de pe vremea lui Cristofor Columb. Este un preparat iubit atat de romani, cat și de italieni. Astazi, mamaliga este unul dintre cele mai cunoscute preparate in Romania, dar și in Italia, unde poarta denumirea de polenta. Romanii obișnuiau sa consume o varianta mai moale a…


Ce parere ai despre aceasta stire?