Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria Dobrogei - populatie - popoare: Cultura gravetiana din epoca paleoliticului tarziu

Publicat:

In faza a doua a epocii paleoliticului tarziu cca 35.000 i. H. ndash; cca 10.000 i. H. , cand s a incheiat era glaciatiunilor, Dobrogea era locuita de purtatorii culturii gravetiene, care ciopleau piatra cu tehnica lamelara.Sumar1.Terminologie2.Cronologia paleoliticului3. Clima4. Caracteristici generale ale gravetianului5. Gravetianul in Dobrogeaa. Asezarib. Unelte din piatrac. Podoabed. Resturi de fosile umane 1.TerminologieTermenul arheologic "paleolitic", aparut in 1865, deriva din ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Istoria Dobrogei: Dinastia Alexandrescu - cap de afis in cultura Constantei

17:05, 26.04.2024 - Aur, Moldova, Ozana, Dragos, Timus, Remus, Horatiu... Patru generatii cu numele Alexandrescu care au tinut in Constanta capul de afis pentru arta muzicala, pentru constituirea si intretinerea unei largi miscari artistice de masa. Povestea familiei incepe din anul 1865, odata cu venirea la Constanta…

Ziua Internaționala a Femeii sarbatorita printr-un concert la Iulius Mall

14:50, 07.03.2024 - Centrul comercial Iulius Mall din Cluj-Napoca a gazduit miercuri, 6 martie, Concertul Primaverii, susținut de Muzica Militara a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Pe scena au evoluat: soliști profesor Cristina-Mioara Ioan și maiorul Ionuț Suciu din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, dirijor capitan…

Subvenții in avans pentru tomate și usturoi. Fermier: „Acești bani vor fi reinvestiți tot in cultura“

11:50, 04.03.2024 - Dupa un an dezastruos, din cauza secetei, fermierii romani primesc o mana de ajutor din partea guvernului. Ei vor incasa mai devreme jumatate din subvenția anuala de 3.000 de euro la hectar, ca sa aiba cu ce sa-și continue lucrarile agricole.

MOMENTUL DE CULTURA. CU GEORGICA MANOLE (224)

20:00, 28.02.2024 - MOMENTUL DE CULTURA. CU GEORGICA MANOLE (224) O rubrica realizata de profesor Georgica Manole, scriitor, epigramist   PROFESORUL DE… TACERI Se apropie 1 Martie si trebuie sa scriu despre Al. D. Funduianu. Spun “trebuie sa scriu” fiindca o merita din plin.  Prin  prezenta sa, prin opera sa, prin vorbele…

Muzica și teatru pentru femeile din Radauți din partea primarului și a Consiliului Local

16:30, 24.02.2024 - Primarul municipiului Radauți, Bogdan-Andrei Loghin, alaturi de Consiliul Local Radauți, va invita sa sarbatoriți frumusețea, puterea, grația și rolul esențial al femeilor in societate, prin doua spectacole de excepție dedicate lor, pe 7 și 8 Martie. Joi, 7 martie, Orchestra „Florile Bucovinei” a Casei…

MOMENTUL DE CULTURA. CU GEORGICA MANOLE (222)

20:16, 21.02.2024 - MOMENTUL DE CULTURA. CU GEORGICA MANOLE (222) O rubrica realizata de profesor Georgica Manole, scriitor, epigramist   DE LA CLARICE, ANNELIESE, MARGARITA LUI BULGAKOV… LA PRINTESA X   Ne  aflam inca in plina postmodernitate si scriitorii cauta locuri  pentru a se retrage in zone peste care sa  plieze …

CULTURA IN SATU MARE Școlile sunt invitate sa se inscrie la ateliere propuse de Muzeul Județean

14:06, 16.02.2024 - Muzeul Județean Satu Mare le ofera elevilor posibilitatea de a cunoaște mai bine patrimoniul Secției de Arta, realizand lucrari dupa operele unor artiști satmareni. Luna februarie va fi presarata cu diferite evenimente și ateliere in cadrul programului "Școala Altfel". The post CULTURA IN SATU MARE…

MOMENTUL DE CULTURA. CU GEORGICA MANOLE (219)

18:20, 11.02.2024 - MOMENTUL DE CULTURA. CU GEORGICA MANOLE (219) O rubrica realizata de profesor Georgica Manole, scriitor, epigramist: DIN CAIETUL MEU DE INSEMNARI Puncte de vedere despre Constantin Noica: Andrei Plesu:  1. „are gratia retururilor”; 2. „are o teorie a functionalitatii”; Gabriel Liiceanu: 1. „recurge…


Ce parere ai despre aceasta stire?