Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria castelului de la Săvârșin, casa de suflet a Familiei Regale

Publicat:

Castelul de la Savarsin este, pentru Regele Mihai, o resedinta de suflet, un loc care a fost mereu invaluit de iubirea si caldura Reginei Mama. Regina Ana a fost primul membru al Familie Regale care, imediat dupa Revolutie, a vizitat satul si oamenii lui. Pentru ca Regelui inca nu i se permitea revenirea acasa, Regina Ana s-a straduit sa gaseasca modalitatea de a colabora cu statul roman pentru ca domeniul sa redevina al proprietarului de drept.

Pe valea Muresului, ascuns in imensitatea unui parc cu specii rare, castelul de la Savarsin (jud. Arad) adaposteste o istorie veche de aproape 500…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Angajații ASF, la un pas de greva, dupa ce conducerea le-a taiat primele, dar șefii iși pot acorda singuri bonusuri. Cine sunt decidenții din instituție

17:35, 14.05.2024 - Cei peste 500 de angajați ai Autoritații de Supraveghere Financiara (ASF) sunt in prag de greva, dupa eliminarea primelor odata cu expirarea contractului colectiv de munca prin care incasau 15 salarii anual, scrie Hotnews.In schimb, conducerea nou numita in decembrie de PSD și PNL a decis ca bonusurile…

Asociația The Da Vinci System: Eleva din Turda atrage fonduri de la Raiffeisen pentru dotarea școlilor!

08:15, 28.03.2024 - Numai saptamana trecuta, Gabriela s-a intors de la București cu vești extraordinare: proiectul Arieș EcoLab, este caștigator a granturilor acordate la nivel național de catre Raiffeisen Comunitați! Cu ajutorul proiectului gandit de echipa coordonata de Gabriela Hudrea (eleva in clasa a XII-a la CNMV…

APAH Transilvania prelegere despre managementul voluntarilor

14:16, 05.03.2024 - APAH Transilvania a fost invitata sa susțina o prezentare despre managementul voluntarilor in cadrul Conferinței ”Open DOORS” din cadrul proiectului Doors – Dezvoltarea organizaționala a ONG-urilor din Romania pentru Sustenabilitate, proiect derulat de Fundația Regala Margareta a Romaniei. Open DOORS…

Patru Școli Locale ar Putea Avea Laboratoarele Dotate cu Noi Echipamente daca Caștiga un Concurs pe Facebook!

11:35, 01.03.2024 - Proiectul Arieș EcoLab, al Asociației The Da Vinci System este finalist #RaiffeisenComunitați. Ce este Arieș EcoLab? Un proiect prin intermediul caruia patru școli din zona Turzii au șansa sa construiasca niște superlaboratoare interdisciplinare, dotate cu laptopuri, videoproiectoare, table interactive…

Capii rascoalei țaranești din 1784-1785, comemorați la Campeni

20:00, 28.02.2024 - Astazi, la Campeni a fost marcat Martiritul lui Horea și Cloșca, doi dintre capii celei mai mari rascoale țaranești din Transilvania, executați prin tragere pe roata, pe Dealul Furcilor din Alba Iulia, la 28 februarie 1785. „Am marcat astazi, la Campeni, un moment important din istoria moților și a…

Ceremonie comemorativa organizata pe „Dealul Furcilor” din Alba Iulia, cu prilejul implinirii a 239 de ani de la Martiritul lui Horea și Cloșca

17:30, 28.02.2024 - Miercuri, 28 februarie 2024, la Alba Iulia, a avut loc o ceremonie comemorativa dedicata revoluționarilor Horea, Cloșca și Crișan, conducatori ai Rascoalei țaranești din Transilvania de la anul 1784. Cu prilejul implinirii a 239 de ani de la martiriul lui Horea și Cloșca, a fost oficiata o slujba de…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…


Ce parere ai despre aceasta stire?