Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

IRDO, institutul-fantomă pentru drepturile omului. Directorul spune că oamenii află de el pe teletext și un angajat și-a dat demisia de plictiseală

Publicat:

In anul 1991, la presiuni internaționale ca Romania sa devina o democrație autentica, Parlamentul a inființat primul institut care era obligat sa se ocupe de problematica drepturilor omului: Institutul Roman pentru Drepturile Omului (IRDO). Deși au trecut 30 de ani de la funcționarea sa, o analiza mai atenta arata ca IRDO funcționeaza dupa reguli din Epoca de Piatra. Legea sa de funcționare este ambigua și nu a mai fost modificata din anul 1991. Institutul pe care nu-l controleaza nimeniConducerea IRDO nu este obligata sa depuna declarații de avere pe site și nu are o limitare de mandat. Practic,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Decizie importanta a Inaltei Curți referitoare la concedieri. De cand curge preavizul și care este ultima zi de munca: „Se calculeaza efectiv pe zile lucrate sau care ar trebui sa fie lucrate” 

11:06, 22.05.2024 - Angajatorii vor fi obligați sa acorde salariaților concediați un preaviz de 20 de zile lucratoare, perioada care incepe in ziua urmatoare celei in care este comunicata notificarea și se implinește in ultima zi lucratoare a acestui termen. Inalta Curte de Casație și Justiție a pus punct luni, 20 mai…

Ciolacu, citat de CNCD dupa ce a zis „Buzaul nu e in Moldova, nu ma jigniți”. Asztalos: Un inalt demnitar influențeaza comportamente

17:41, 20.05.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a fost citat de catre Consiliul Național pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce, intr-o conferința de presa, a declarat: „Buzaul nu e in Moldova, nu ma jigniți. Declarațiile au fost facute de catre Csaba Asztalos, luni, la Interviurile Digi24.ro. Președintele CNCD a punctat…

Legea ce reformeaza intreg sistemul de asistenta sociala, promulgata

21:30, 16.04.2024 - Legea initiata de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) si adoptata de Parlament a fost promulgata marti, prin decret, de presedintele Romaniei, urmand sa intre in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial, se arata intr-o postare pe pagina de  Facebook  a institutiei. „Legea a fost…

Combaterea discriminarii: ora de 40 de minute si pauza de 5 minute sunt discriminatorii. Expert in Educație: „E cinism”

06:55, 10.04.2024 - Peste 25.000 de elevi invața in școli care au trei schimburi și unde orele sunt de 40 de minute și pauzele de 5 minute. Iar acest lucru este discriminatoriu, atrage atenția Consiliul Național pentru Combaterea Discriminarii.

GREVA japoneza in toate muzeele din Bistrița-Nasaud: „Un sector profesional ignorat, uitat și minimalizat de toate guvernarile”

13:20, 04.04.2024 - Muzeele din Bistrița-Nasaud se afla astazi in greva japoneza. Angajații de aici avertizeaza, alaturi de colegii din intreaga țara, „degradarea cronica a mediului profesional in care iși desfașoara activitatea salariații din muzee – un sector profesional ignorat, uitat și minimalizat de toate guvernarile”.…

GREVA japoneza in toate muzeele din Bistrița-Nasaud

13:15, 04.04.2024 - Muzeele din Bistrița-Nasaud se afla astazi in greva japoneza. Angajații de aici avertizeaza, alaturi de colegii din intreaga țara, „degradarea cronica a mediului profesional in care iși desfașoara activitatea salariații din muzee – un sector profesional ignorat, uitat și minimalizat de toate guvernarile”.…

Ministerul Educatiei, acuzat de CNCD de discriminare dupa propunerea de a da burse doar elevilor din invatamantul de stat

08:45, 03.04.2024 - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a transmis marți, 2 aprilie, ministerului condus de Ligia Deca, ca acordarea burselor doar elevilor de la stat incalca principiul egalitații și nediscriminarii și a recomandat sa nu se faca diferențe.Ministerul Educatiei a cerut punctul de vedere al…

In Romania, patru din cinci locuinte nu sunt asigurate impotriva dezastrelor naturale

00:11, 01.03.2024 - Doar 20% din cele peste 9,7 milioane de locuinte din Romania sunt asigurate in prezent, in conditiile in care Legea privind asigurarea obligatorie a acestora nu s-a aplicat niciodata in sensul in care a fost scrisa, a afirmat, joi, directorul general al PAID, Nicoleta Radu, la un eveniment de specialitate,…


Ce parere ai despre aceasta stire?