Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

IPS Calinic a oficiat Sfanta Liturghile în parohia Oeşti Pământeni

Publicat:

12:45 l Ieri, 24 august 2014, in duminica a XI-a dupa Rusalii, Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, si Muscelului, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, in prezenta unui numar mare de credinciosi, in parohia , de Arges. Biserica cu hramul "Sf. " a fost ridicata spre slava lui Dumnezeu in anul 1840, in zilele de domnie ale lui Alexandru - . Intre anii 2005-2006, la indemnul si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Calinic, cu purtarea de grija a Parintelui…

Citeste articolul mai departe pe ziartop.ro…  

Sursa articol: ziartop.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pelerinaje de Florii in județele Moldovei

06:50, 27.04.2024 - Pelerinaje de Florii In aceasta zi, vor avea loc mai multe pelerinaje organizate in Arhiepiscopia Iasilor cu prilejul sarbatorii Floriilor. Astfel, la Piatra Neamt va avea loc pelerinajul Fiul lui Dumnezeu – Izvorul Vieții. De la ora 13.30, se va porni in pelerinaj pe traseul: Biserica „Sfantul Ioan…

Pravila faptelor. Diptic de ziua Sfantului Calinic de la Cernica

11:05, 11.04.2024 - Sfinții, sarbatorile inchinate sfinților sunt recelebrari ale iubirii lui Dumnezeu. Și fiecare sarbatoare este o noua chemare la comuniune. Evocand viața sfantului  praznuit in Biserica noastra pe 11 aprilie – Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica – Parintele Patriarh reitera ca ...

„Zambet in autism”. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, reprezentata la evenimentul caritabil de la Filarmonica Pitești

12:00, 04.04.2024 - Parintele Arhimandrit Caliopie Ichim: „Voi transmite sa adaugam ca prioritate problema persoanelor cu autism” Evenimentul caritabil „Zambet in Autism – Impreuna de ziua lor”, organizat luni seara de Asociația Parinților Copiilor cu Autism Argeș impreuna cu partenerii, la Filarmonica Pitești, s-a bucurat…

Cate parti are o biserica si ce reprezinta fiecare

13:20, 02.04.2024 - Cladirile bisericii au reprezentat o piatra de temelie a credinței creștine inca de la inceputuri, insa cu toate acestea, dimensiunea și arhitectura lor s-au schimbat de-a lungul istoriei. Primii creștini se intalneau in case sau in cladiri publice mari pentru a se imbarbat a reciproc și pentru a menține…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Mesajul IPS Irineu, cu prilejul inceputului Postului Paștilor: „Postul Mare, o intoarcere a omului la Dumnezeu”

20:15, 15.03.2024 - A inceput Sfantul si Marele Post al Pastilor, cand Biserica ne ofera prilejul de a ne innoi viata duhovniceasca prin post. Hristos Domnul ne arata valoarea spirituala a postului, randuindu-l printre „faptele dreptatii” (Mt. 6,1). El Insusi Si-a inaugurat misiunea printr-un post de patruzeci de zile…

De ce sarutam mana mamei și a preotului? Explicația data de un indragit preot

22:40, 12.03.2024 - "De ce sarutam mana mamei și a preotului? Mama iți da viața, preotul iți da Viața veșnica, Hristos", este explicația ogferita de pr. Ioan Istrati, doctor in Teologie Liturgica și Arta Creștina, autor al mai multor lucrari de specialitate. Sarutarea mainii preotului nu este doar o formalitate, ci are…


Ce parere ai despre aceasta stire?