Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ioan-Aurel Pop: Tudor Vladimirescu - efigie a acestui popor; într-o formă sau alta - contemporanul nostru

Publicat:

, Ioan-Aurel Pop, a afirmat marti ca reprezinta 'o efigie a poporului roman', el vorbind la o sesiune stiintifica dedicata implinirii a 200 de ani de la Revolutia din 1821, desfasurata in , despre implicarea acestuia in Unirea de 1859 si in reformele lui Cuza. " e o efigie a istoriei acestui popor si cei care stiu detalii in legatura cu viata si lucrarea sa pot marturisi ca, intr-o forma sau alta, el este contemporanul nostru. (...) Era asteptat in Ardeal si numit 'Todoras' sau 'Todorut',…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Inca 7,46 milioane de lei de la CNI pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare la Manastirea Tismana

05:40, 04.04.2024 - Compania Naționala de Investiții a alocat fondurile necesare pentru finalizarea lucrarilor la Manastirea Tismana, din județul Gorj. Mai este un rest de execuție lucrari la proiectul inițial de intervenție de urgența care vizeaza consolidarea, reabilitarea și dotarea Ansamblului Manastiresc de la Tismana,…

Academia Romana la aniversare! Se implinesc 158 de ani de la infiintare

18:10, 02.04.2024 - Academia Romana, cel mai inalt for stiintific si cultural al Romaniei, sarbatoreste joi, 4 aprilie 2024, in prezenta Adunarii Generale, 158 de ani de la infiintare. Evenimentul va avea loc in Aula Academiei Romane, incepand cu ora 10. Vor lua cuvantul acad. Ioan Aurel Pop, presedintele Academiei Romane,…

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei: ”Daca nu simplificam studiul matematicii in școala o sa ajungem la 68% sub nota 5”

11:45, 04.03.2024 - Președintele Academiei Romane este de parere ca studiul matematicii trebuie simplificat in școala, dupa simularea examenelor de Evaluare Naționala. „Faptul ca 58% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit sa obțina nota de trecere la matematica… da de gandit. Multe lucruri inseamna ca nu sunt bune și…

Președintele Academiei Romane susține ca studiul matematicii trebuie simplificat in școala, dupa simularea examenelor de Evaluare Naționala.

08:01, 04.03.2024 - „Faptul ca 58% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit sa obțina nota de trecere la matematica… da de gandit. Multe lucruri inseamna ca nu sunt bune și materia inseamna ca nu e buna. Daca nu simplificam studiul matematicii in școala o sa ajungem la 68% sub nota 5. Mai bine mai simplu pe ințelesul tuturor,…

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Romane: Faptul ca 58% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit sa obțina nota de trecere la matematica da de gandit

07:25, 03.03.2024 - Președintele Academiei Romane susține ca studiul matematicii trebuie simplificat in școala, dupa simularea examenelor de Evaluare Naționala. „Faptul ca 58% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit sa obțina nota de trecere la matematica… da de gandit. Multe lucruri inseamna ca nu sunt bune și materia…

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Romane, despre rezultatele simularii de la Evaluarea Naționala. „Faptul ca aproape 60% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit sa obțina nota de trecere la matematica da de gandit”.

11:50, 02.03.2024 - Doar 42% dintre elevi au luat peste 5 la matematica la simularea examenului de Evaluare Naționala. Președintele Academiei Romane, clujeanul Ioan Aurel Pop, apreciaza ca studiul matematicii trebuie „simplificat”.

Secretul lui Ion Tiriac: ce nu mananca niciodata miliardarul roman pentru a se mentine intr-o forma impecabila, la 84 de ani

09:20, 26.02.2024 -  Tiriac nu mananca niciodata mancare grasa. Asta pentru a avea grija de sanatate, dar si pentru a fi in forma, chiar daca a ajuns la 84 de ani.„Ion ar manca el si un pic mai gras, ca pe vremuri, dar n-are ce face si o lasa mai moale.Trebuie sa aiba grija si de sanatate si de silueta.Probabil a mostenit…

Astazi in istorie: De la prima atestare a Brașovului la revoluția lui Tudor Vladimirescu, momente definitorii care au modelat destinul națiunilor

09:06, 23.02.2024 - Pe 23 februarie, istoria iși deschide paginile pentru a revela capitole semnificative care au modelat destinul națiunilor și au influențat cursul evenimentelor mondiale. Intr-o simfonie a timpului, aceasta data rasuna cu ecouri ale schimbarilor politice, cu vibrații ale mișcarilor culturale și cu amprente…


Ce parere ai despre aceasta stire?