Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

INIMI UMANE MINIATURALE, create în laborator de cercetătorii scoţieni

Publicat:

Inimile au fost create cu scopul de a-i ajuta pe oamenii de stiinta sa gaseasca un leac impotriva hipertrofiei cardiace, o maladie a inimii care poate sa provoace moartea subita.

Ele au fost obtinute din celule susa, au diametre de 1 milimetru si se contracta cu 30 de batai pe minut.

Desi erau sanatoase initial, inimile miniaturale au fost tratate apoi cu diverse substante chimice de oamenii de stiinta, pentru a stimula instalarea acelei afectiuni fiziologice care le face sa devina hipertrofice - exagerat de mari - din cauza unei cresteri anormale a celulelor cardiace.

Dupa…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Incalzirea globala cauzata de om se accelereaza intr-un „ritm fara precedent”. Ce motive de optimism vad oamenii de știința (studiu)

10:31, 05.06.2024 - Incalzirea globala cauzata de activitatea umana a atins un „ritm fara precedent”, potrivit unui studiu publicat miercuri in Earth System Science Data. Cercetatorii avertizeaza ca fereastra pentru limitarea cresterii temperaturii la 1,5°C este deja aproape inchisa. Totuși, ei vad și un motiv de optimism:…

Oamenii de știința vorbesc despre un mister uriaș: cineva sau ceva a intervenit in creația speciei umane, acum 2 milioane de ani

05:25, 24.05.2024 - Cercetatorii de la Institutul Gladstone de Știința a Datelor și Biotehnologie din SUA au lansat un studiu amplu pentru a clarifica momentul in care specia umana s-a separat de evoluția animalelor, dezvoltand conștiința și luciditatea. Cine a influențat evoluția creierului uman acum 2 milioane de ani?

ANALIZA XTB, Claudiu Cazacu: Noile medicamente pentru obezitate influențeaza cheltuielile consumatorilor. Restaurantele fast food, marii pierzatori

17:10, 30.04.2024 - Noua generație de medicamente pentru obezitate produce schimbari ample in industria farma, dar are ramificații și in alte zone ale economiei, unele companii „suferind” in urma stilului de viața sanatos al pacienților, arata Claudiu Cazacu, consultant de strategie in cadrul XTB Romania, companie de tranzacționare…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Invenția geniala care ar putea aduce falimentul panourilor solare. Sticla care produce curent va schimba jocul

18:40, 17.03.2024 - Cercetatorii din Japonia și Elveția au realizat o descoperire remarcabila: o sticla capabila sa genereze curent electric cand este expusa la lumina. Folosind un laser pentru a grava un circuit pe suprafața sticlei, aceștia au creat un cristal semiconductor, deschizand astfel calea catre o modalitate…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Barbat din SUA, ajuns la spital cu migrena, cauzata de tenii. Alimentul care ar fi fost sursa infectarii

12:46, 14.03.2024 - Un barbat din Statele Unite a fost internat la spital, pe motivul unor migrene care se tot agravau. Medicii au descoperit ca durerea era cauzata de larvele de tenie parazite din creier. Cercetatorii sunt de parere ca infectarea s-ar fi produs din cauza consumului unui anumit aliment.


Ce parere ai despre aceasta stire?